16 / 04 / 2024

Bakanlığın Hakkari projeleri ve yatırımları TBMM gündeminde!

Bakanlığın Hakkari projeleri ve yatırımları TBMM gündeminde!

Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların Hakkari'daki binalarının depreme dayanıklılığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların Hakkari'daki binalarının depreme dayanıklılığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Çelebi, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP  İzmir  Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin soruları:
1- Bakanlığınızın bağlı kurum ve kuruluşların Hakkari ilinde depreme karşı hassas olduğu tespit edilen ve güçlendirme çalışması yapılan bina sayısı nedir? Bunlardan kaçı kamu binasıdır?
2- Hakkari ilinde Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların binalarının depreme karşı dayanıklılık testi yapılmış mıdır? Dayanıklılık testi yapılan bina sayısı kaçtır? Kurum ve kuruluşlar ile il merkezleri ve ilçelere göre dağılımı nedir?
3- Hakkari ilinde Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların binalarının deprem tahrikatı raporları çıkarılmış mıdır? Çıkarıldıysa sonuçları nedir?
4- Hakkari iline 2018 yılında Bakanlığınız tarafından depreme karşı önlem almak için ayrılan kaynak miktarı nedir? Ne kadar harcanmıştır? 2019 yılında ne kadar kaynak ayrılmıştır?
5- Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların Hakkari ilinde sivil savunma konusunda yaptıkları çalışmalar nelerdir?


Geri Dön