26 / 04 / 2024

Bakanlık adım attı! Sıfır ve ikinci el araçların fiyatı böyle düşürülecek!

Bakanlık adım attı! Sıfır ve ikinci el araçların fiyatı böyle düşürülecek!

Ayın ilk haftasından itibaren bayilerde sıfır araç bulmak zorlaşırken, bu durumdan faydalanmak isteyen fırsatçılar için Bakanlık harekete geçti. Sıfır ve ikinci el fiyatlarını düşürecek hamle geliyor.



Pandemiden bu yana tam anlamıyla toparlanamayan araç piyasasında son dönemde ise tedarik problemi yaşanıyor.  Bayilerde sıfır araç bulunamaması dolayısıyla ikinci el otomobillere yönelmeye başlayan vatandaşlar, özellikle 2019 çıkışlı modelleri arıyor.

Ancak bazı fırsatçılar,  ikinci araçlara fahiş fiyat artışı yapmaya başladı. Bunun  üzerine harekete geçen Ticaret Bakanlığı, ikinci el piyasasında satılan araçlara yönelik fiyat denetimlerini başlattı.

SIFIR ARAÇ SIKINTISI İKİNCİ ELE YÖNELTTİ

Bayilerde sıfır araç bulmakta yaşanan sorunlar, ikinci el piyasasında da hareketlenmeye yol açtı. Yeni araç almak isteyen vatandaşlar, gittikleri bayide aradıkları otomobil olmayınca ikinci el piyasasına yönelmeye başladı.

Bakanlık adım attı! Sıfır ve ikinci el araçların fiyatı böyle düşürülecek!

Bunu fırsat bilen bazı satıcılar ise, sahip oldukları ikinci el araçlarını piyasanın çık yükseğine satışa çıkarınca Ticaret Bakanlığı, çalışmalara başladı.

DENETİMLER BAŞLADI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, araç fiyatlarının normalin dışında yükselmesi hakkında yaptığı açıklamada, “"Sıfır km ve ikinci el araç piyasasında darlaşma yaratmak, piyasa dengesini bozmak ve tüketicinin mallara ulaşmasını engellemek amaçlı faaliyet yürüttüğü iddia edilenler hakkında inceleme yapmak için Bakanlığımız Müfettişleri görevlendirilmiştir”  değerlendirmesinde bulundu.


Geri Dön