25 / 04 / 2024

Fabrika çıkışlı ikinci el araç dönemi

Fabrika çıkışlı ikinci el araç dönemi

Yıllık 6 milyon adedi aşan ve araç başına ortalama değeri neredeyse 25 bin dolara ulaşan ikinci el araç piyasasının potansiyelini gören yatırımcılar, otomobil fabrikasını anımsatan tesislerde ikinci el araçların bakımı, onarımı, test ve temizliğini gerçekleştirerek doğrudan tüketiciye ulaştırıyor.



Söz konusu merkezlerin toplam araç kapasitesinin 2022 yılı sonunda 100 bin adede ulaşacağı, 2023 yılında ise bu rakamın 200 bin adede kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Döngüsel ekonomiye vereceği katkı açısından da önemli bir yatırım girişimi olan bu alanda şimdilik kurumsal ikinci el şirketler olan Carvak ve VavaCars’ın yatırımları olurken, önümüzdeki süreçte Renault gibi ana üreticilerin de yenilenmiş ikinci el araç işine girmesi öngörülüyor.

Bu alandaki yatırımlardan birisi de geçtiğimiz nisan ayında VavaCars şirketi tarafından İstanbul Pendik ilçesinde hayata geçirildi.

VavaCars şirketinin Operasyon Grup Başkanı Taner Timirci, eski bir kauçuk üreticisinden kiralanan söz konusu fabrika binasının modernize edilerek 22 bin metrekare alan üzerine kurulu ve yıllık ortalama 35 bin araç kapasiteli ikinci el araç yenileme merkezi haline getirildiğini söyledi.


Geri Dön