16 / 04 / 2024

Bakanlık bünyesine 400 personel alınacak! İşte başvuru şartları!

Bakanlık bünyesine 400 personel alınacak! İşte başvuru şartları!

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılacak? Bakanlığa personel alımında başvuru şartları nedir? İşte detaylar…



Adayların tabi tutulacağı özel yarışma sınavı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine (ÖSYM) Bakanlık tarafından yaptırılacak yazılı sınav ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan sözlü sınavdan oluşacak.

8-14 Eylül'de elektronik ortamda ÖSYM aracılığıyla alınacak olan sınav başvurularının ardından, ön başvuruda istenilen şartları karşılayan adaylar nihai başvurularını 27 Eylül-3 Ekim tarihlerinde yapacak. Atama yapılacak 400 kadro ve pozisyonun 20 katı kadar aday -yani 8 bin aday- KPSS (P48) puan türüne göre en yüksek puandan aşağıya doğru sıralanacak.

Bakanlık bünyesine 400 personel alınacak! İşte başvuru şartları!

Adaylara yapılacak yazılı sınav 13 Kasım Pazar günü Ankara'da düzenlenecek. Sözlü sınavın yeri, günü ve saati ile sınava katılacakların listesi ise yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Bakanlığın resmi internet sitesinden duyurulacak. Adayların sözlü sınava katılabilmesi için, yazılı sınav sonuçlarının duyurulmasının ardından sitedeki Sözlü Sınav Başvuru Formu'nu doldurması gerekecek.


Geri Dön