24 / 04 / 2024

Bakanlık duyurdu! Son 2 gün: OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

Bakanlık duyurdu! Son 2 gün: OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, köprü ve otoyollarda OGS’den HGS’ye geçişler için son tarihin 31 Mart olduğunu vurgulayarak, HGS geçiş işlemlerinin tamamlanmasına 2 gün kaldığını anımsattı.



Vatandaşlara uyarılarda bulunduğu yazılı açıklamayı paylaşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye’de Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) olmak üzere iki ayrı ücret toplama sistemi bulunduğuna hatırlatarak, bazen bu durumun gişelerde karışıklığa sebep olduğunu vurguladı. Hem iş yükünü azaltmak hem de verimliliği artırmak, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için 31 Mart itibarıyla OGS’nin kaldırılacağının altı çizildi.

Bakanlık duyurdu! Son 2 gün: OGS den HGS ye nasıl geçiş yapılır?

KAÇ KİŞİ OGS’DEN HGS’YE GEÇTİ?

OGS’den HGS’ye geçişte son 2 gün olduğuna dikkati çekilen açıklamada, OGS etiketi bulunan otomobil sahiplerinin hesaplarının HGS’ye dönüştürüleceği ve bankalar tarafından ücretsiz bir şekilde HGS etiketi verileceği belirtildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön