28 / 03 / 2024

Bakanlık’tan flaş açıklama! Şikayetler arttı, o kiralara da sınır geldi!

Bakanlık’tan flaş açıklama! Şikayetler arttı, o kiralara da sınır geldi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son 2 haftadır okulların bünyesinde bulunan kantinlerin kira ve ürünlerdeki fiyat artışlarına ilişkin şikayetler almaya başladıklarını ve bu nedenle kira artışlarında sabitleme kararı alındığını açıkladı.



Son 2 haftadır, okulların bünyesinde bulunan kantinlerin kira fiyat artışlarına ilişkin şikayetler almaya başladıklarını aktaran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul kantinlerindeki kira artışının sabitlendiğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca okul kantinlerindeki kira artışını, yüzde 25 artışla sabitleme kararı aldıklarını belirtti.

ÜRÜN VE KİRA FİYATI ARTIŞLARINDA ŞİKAYET

Kocaeli Valiliğini ziyaret ederek Şeref Defteri'ni imzalayan Özer, yaptığı açıklamada, illerde çok kapsamlı değerlendirmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, Kocaeli'de de bugün yapılacak değerlendirmelerin ardından müjdeler vereceklerini kaydetti.

Son 2 haftadır, okulların bünyesinde bulunan kantinlerin kira ve ürünlerdeki fiyat artışlarına ilişkin şikayetler almaya başladıklarını aktaran Bakan Özer, şöyle konuştu:

"Kapsamlı bir şekilde tüm Türkiye'deki kantinlerimizin kira artışlarını incelemeye başladık ve en son Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile kapsamlı bir şekilde değerlendirme yaptık. Bugün Maliye Bakanımızla da bir görüşme gerçekleştirdik. Ve öğrencilerimiz, öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin, okula gelen velilerimizin, okulların içerisindeki kantinlerden sağlıklı ve makul fiyatla faydalanabilmeleri için 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca kantinlerdeki kira artışını yüzde 25 artışla sabitleme kararı aldık."

Bakanlık’tan flaş açıklama! Şikayetler arttı, o kiralara da sınır geldi!


Geri Dön