19 / 04 / 2024

Bakırköy Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

 Bakırköy Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

Bakırköy Belediyesi’nin, Osmaniye, Kartaltepe, Zuhuratbaba, Yenimahalle, Sakızağacı, Zeytinlik ve Cevizlik mahallelerinin ‘kentsel dönüşüm ve gelişim’ alanı ilan edilmesi ile ilgili Bakırköy Belediyesi’nin, Osmaniye, Kartaltepe, Zuhuratbaba, Yenimahalle, Sakızağacı, Zeytinlik ve Cevizlik mahalleleri



Bakırköy Belediyesi’nin, Osmaniye, Kartaltepe, Zuhuratbaba, Yenimahalle, Sakızağacı, Zeytinlik ve Cevizlik mahallelerinin ‘kentsel dönüşüm ve gelişim’ alanı ilan edilmesi ile ilgili 2015 yılındaki taleplerini yeniden revize edip İBB’ye göndereceklerini söyledi. Bakırköy Gazetesi'nde yer alan habere göre; meclis toplantısında açıklamalarında bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, geçtiğimiz günlerde Başkan Dr.Bülent Kerimoğlu önderliğinde CHP, MHP ve AK Parti İlçe Başkanlarının yanı sıra grup başkanlarının da katılımıyla yaptıkları toplantı hakkında konuştu.

Düzenlenen toplantıda fikir birlikteliğine varıp söz konusu 7 mahallenin plan değişikliklerini yasaya da uygun olarak parsel birleştirme ve buna bağlı kat artışını kapsayan veya taban alanında iyileştirmeyi sağlayan bir takım maddeler ekleyerek yeniden revize ettiklerini anlatan Ganiç, söz konusu planların imar komisyonunda da görüşülüp İBB’ye yollanacağını sözlerine ekledi.

DEPREME KARŞI TÜM SİYASİ PARTİLER BİRLEŞTİ

MHP, AK Parti ve CHP İlçe Başkanlarına konuyla ilgili gösterdikleri duyarlılık için teşekkürlerini ileten Ganiç, tüm planları birlikte hazırlayacaklarını, inşa edilecek değişiklikler kapsamında İBB İmar Planlama Daire Başkanlığı ile görüşmelerinin de sürdüğünü açıkladı.

Deprem bölgeleri arasında bulunan Bakırköy’de yakın tarihte yaşanan depremi de uyarı sayıp tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarını da dahil edip birlikte hareket etme ve çözüme kavuşması için çalışmaya karar verdiklerini kaydeden Teknik Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, “Beraber hareket etme duyarlılığı gösteren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

AK PARTİ GRUP SÖZCÜSÜ HALİT CEBECİ, “İNSAN HAYATI SİYASET ÜSTÜDÜR”

Ak Parti adına konuşan gurup sözcüsü Halit Cebeci, düzenlenen toplantıda nedeniyle memnun olduğunu belirterek insan hayatının siyaset üstü olduğunu ifade etti. Depremle ilgili yapılması gereken tüm çalışmaları destekleyeceklerini söylediklerini ifade eden Cebeci, sonuna kadar da bu duruşlarının arkasında olacaklarını kaydetti.

MHP MECLİS ÜYESİ AHMET ALTUN, “HALK BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZI İSTİYOR”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MHP’li Meclis Üyesi Ahmet Altun, yapılması planlanan çalışmalar hakkında halkın istek ve beklentisinin de de sivil toplum kuruluşlarının da dahil edilip ortak kararlar alınması olduğunu belirterek, her konuda desteklerinin sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

MHP Meclis üyesi Ahmet Altun, iyi niyetli yaklaşımlarından dolayı da belediye yönetimine teşekkürlerini iletti.


 


Geri Dön