26 / 04 / 2024

Bakırköy Cumhuriyet Meydanı dönüşecek!

Bakırköy Cumhuriyet Meydanı dönüşecek!

Bakırköy'ün CHP'Lİ Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, ''İstanbul'da kültür ve sanat alanında ilk sırada yer alan ilçeyiz. Şimdi Bakırköy'ü kültür ve sanatta Türkiye'nin başkenti yapmaya kararlıyız'' dedi.



Bakırköy'ün CHP'Lİ Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, ''İstanbul'da kültür ve sanat alanında ilk sırada yer alan ilçeyiz. Şimdi Bakırköy'ü kültür ve sanatta Türkiye'nin başkenti yapmaya kararlıyız. Biz aynı zamanda ülkemizin çağdaşlaşması, demokratikleşmesi, özgürleşmesi, insanca ve hakça bir yaşam için de çalışıyoruz'' dedi.



Sizinle birlikte Bakırköy’de ne değişti?


Halkın yüzde 70 oyu ile seçilmiş belediye başkanı olarak sorumluluğumuz çok fazla, toplumun beklentileri bizden yüksek. Bu sorumluluk bilinciyle biz de halkın daha çok katıldığı, halkımızın karar alma mekanizmasında daha fazla akıl ürettiği çalışmaları hedefledik. Bakırköy'ün en temel sorunlarından birisi kentsel dönüşüm. Deprem ile iç içe yaşayan bir ilçe olması sebebiyle depreme karşı kenti hazırlayan aynı zamanda meydanlarını, otopark ve trafik sorununu çözmeye çalışan bir belediyecilik anlayışını Bakırköy’de gerçekleştirmeye çalıştık. Fakat bu sorunların birçoğunu çözebilmek maalesef yerel yöneticiler açısından çok zor, tek yetki bizde değil. Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da önemli yetkileri var. Bu yetkileri birlikte paylaşarak onların da desteğini alarak bu sorunları çözme konusunda bir irade ortaya koyduk. Halkı bilinçlendiriyoruz, belediye olarak bu konuda her geçen gün yeni bir proje üretiyoruz. Ümit ediyorum ki; yakın bir zamanda özellikle Yenimahalle’de kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Temel amacımız depreme dayanıklı konutlar inşa etmek, kentsel dönüşümü gerçekleştirmek. Bunu yaparken de sadece bina yenilemekten bahsetmiyoruz. Beraberinde yollarını, caddelerini sokaklarını genişleten bir Bakırköy’den bahsediyoruz. Yeşil alanlarını arttıran, kültür ve sosyal donatı alanlarını çoğaltan, kişi başına düşen yeşil alan oranını çağdaş kentler seviyesine ulaştıran bir çalışma yapmayı hedefliyoruz.


Cumhuriyet Meydanı projesi nedir?


Meydanlar özgürlüğü simgeler. Meydanlar ne kadar büyük ve güçlü olursa kentler de o kadar özgür ve yaşanabilir olur. Sadece meydanlanyla anılan kentler var, örneğin; Roma’da Saint Peter, Paris’te Concorde, Atina’da Syntama, New York’da Times meydanı gibi. Bakırköy Cumhuriyet Meydanı da böyle olmalı. Aslında Cumhuriyet Meydanı’nın halk arasındaki adı Özgürlük Meydanı’dır. Biz de adına yakışır bir dönüşüm yapmak istiyoruz. Şu anda meydanımızın büyüklüğü 7 bin metrekare. Biz bunu 50 bin metrekareye çıkarmak amacındayız.


Ataköy Sahili’ndeki konut projelerine neden karşısınız?


Yüksek katlı yapılaşmalara. Ataköy halkının denizini, güneşini ve denizden gelen esintisini engellediği için karşıyız. Anayasal bir haktır. Sahiller tüm yurttaşlara açıktır. Sahilin yurttaşlara olan ulaşımını engelleneceği için karşıyız. Ayrıca sahilin mevcuttaki zemin etütleri ve jeolojik özelliği nedeniyle depremin merkezinde olan, fay hatlarına yakın olan bir alanda güvensiz konutlar inşa edilmesini ne bu nedenle karşıyız.


Bakırköy’deki yeşil alan durumu ne?


Bu alanda şanslı ilçelerden biriyiz ama yeterli bulmuyoruz. Botanik Park'ın 150 bin metrekarelik yeşil alanı var. Botanik Park’taki Ramazan Etkinlikleri ile şimdiden Feshane Günlerine alternatif olma yolundayız. Yürüyüş, çocuk oyun alanlan, gölü ve kafeteryaları ile örnek bir park. AKUT’un dağda yaşamını yitiren değerli üyesi İskender İğdır ile Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert anısına içinde sosyal tesisleri, etüt merkezleri, sokak kütüphanelerinin bulunduğu iki yeni parkla park sayısını 107’ye çıkardık.


Atatürk Havalimanı kapatılacak. Sizin oradan beklentiniz ne?


Biz o alanın büyük bir kent parkı olmasını istiyoruz. New York’taki Central Park gibi. Adı da Atatürk Parkı olmalı. Atatürk adı yaşatılmalı.




Posta


Geri Dön