25 / 04 / 2024

Bakırköy kentsel dönüşüm için destek bekliyor!

Bakırköy kentsel dönüşüm için destek bekliyor!

CHP'li Deprem Komisyonu Üyesi Nadir Ataman, İBB'nin son 3 yılda 5 bin imar dosyasına karşılık 32 deprem dosyasına bakıldığını açıkladı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) CHP'li Meclis Üyesi ve Deprem Komisyonu Üyesi Nadir Ataman, İBB'nin son 3 yılda 5 bin imar dosyasını karara bağlarken sadece 32 deprem dosyasını ele aldığına dikkat çekti.


İBB'nin CHP'li Meclis Üyesi ve Deprem Komisyonu Üyesi Nadir Ataman, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun “17 Ağustos'tan sonra yapılan incelemelerde binaların yüzde 78'i orta ve ağır hasarlı çıktı” tespitine de dikkat çekti. Bakırköy'ün büyük risk altında olduğunu dile getiren Ataman, “Durum hâlâ böyle. Bakırköy'de 7 mahallede acilen dönüşüm başlaması için riskli alan ilanı bekleniyor. Kadir Topbaş da söz verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da İstanbul'da kentsel dönüşümün hızla bitirilmesi için çağrı yaptı. Umarım çalışmalara Bakırköy de dahil edilir çünkü en riskli ilçelerin başında Bakırköy geliyor. İBB'yi başkanımız Bülent Kerimoğlu'nun verdiği büyük mücadeleye destek olmaya ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına kulak vermeye çağırıyorum” diyerek konuştu. 


Sözcü 




Geri Dön