19 / 04 / 2024

Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri'nde yıkım başladı!

Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri'nde yıkım başladı!

Bakırköy Belediyesi, Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri ile ilgili kaçak olduğu gerekçesiyle 3 Kasım’da yıkım kararı aldı. Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri'nde yıkım gece yarısı başladı.



Ataköy Mahallesi’nde 1989 yılından itibaren hizmet veren Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri için yıkım kararı alındı.  Bakırköy Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri’nin yıkımı başladı.  Tesislerin yıkılacağını öğrenen vatandaşlar saat 00.30 sıralarında tesislerin önünde toplandı.

 

Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri nde yıkım başladı!

 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; vatandaşlar yıkımını engellemek amacıyla araçlarını tesisin önüne park etti. Yıkım için saat 02.00 sıralarında iş makineleriyle tesislere gelen belediye ekipleri ile yıkıma engel olmak isteyen grup arasında tartışma yaşandı. Polis ekipleri gruba müdahale etti.

 

Saat 03’00’te başlayan yıkımla birlikte tesislerin içerisinde dükkanı bulunan kişiler gözyaşlarına boğuldu. 

 

Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri nde yıkım başladı!

 

Yıkım esnasında vakıf üyeleri ve yöneticileriyle birlikte binanın önüne gelen tesis bünyesindeki işletme sahibi Mehmet Şeref Varan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duruma el koymasını istedi.  

 

Varan, yıkım sırasında yaptığı açıklamada "Bugüne kadar hiçbir şekilde problemli olmayan bir müessese. Ama 2014 yılında bir belediye başkanı geldi. Cumhuriyet Halk Partili Bülent Kerimoğlu, önce ruhsatları sonra 5 milyon dolar parayı verseydik şu gördüğünüz olay olmayacaktı. Bülent Kerimoğlu'yla ilgili Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, İçişleri Bakanı'na suç duyurusunda bulunuyorum. Bunları niye söylüyorum. Öyle gelip de lüzumsuz bir adamın belediye başkanı olduktan sonra yaptığı bu. Kılıçdaroğlu 'hak, adalet, hukuk' diyor. Ne hak, ne adalet sende var." dedi.  Varan sözlerine şöyle devam etti "Mehmet Şeref Varan, "O 'hak, hukuk, adalet' diyen Kılıçdaroğlu'nun buraya atadığı, Bakırköy'ü bilmeyen, Bakırköy ile ilgisi olmayan bir kişinin yaptığı yolsuzluklar ortada. Bir tebligat yapıyorlar. Bu tebligat yıkım kararı değil. Nedir? Encümenin kendi elemanlarının aldığı bir kararı bize tebliğ ediyorlar ve bugün gelip yıkıyorlar." 


Geri Dön