24 / 04 / 2024

Bakırköy'de Yeşilyurt Fener İskelesi yapılacak!

Bakırköy'de Yeşilyurt Fener İskelesi yapılacak!

Bakırköy'e bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında bulunan alanda T şeklinde yapılacak dolgu projesi ile "Yeşilyurt Fener İskelesi" inşa edilecek..



T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı – 1. Bölge Müdürlüğü tarafından İstanbul Bakırköy İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında bulunan alanda “Yeşilyurt Fener İskelesi” projesi yapılması planlanıyor.

 

Proje alanı 100.000 Ölçekli Çevre Düzen Planında görüleceği üzere İskele, Turizm Merkezi, 1. Derece Merkez, Yat Limanı ve Liman alanında kalıyor.

 

Bakırköy de Yeşilyurt Fener İskelesi yapılacak!

 

Fener İskelesi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait deniz vasıtalarının ve personelin o noktada bulunan deniz fenerine deniz yoluyla ulaşımının sağlanması ve iskele üzerinden personelin alınması amacıyla kullanılacak. 
İskele, 275 metrekarelik alana kurulacak. İskele, ticari amaçlı olarak kullanılmayacak.

 

Fener İskelesi kıyıya paralel yapılacak deniz içerisinde -15 metre derinliğinde yapılacak iskele toplam 35 metre uzunluğunda (“T” şeklinde) inşa edilecek. İskele üzerinde başka herhangi bir yapı bulunmayacak.

 

Bakırköy de Yeşilyurt Fener İskelesi yapılacak!

 

Proje alanına en yakın konut 65 metre uzaklıktaki Bakırköy İlçesi’ne ait konutlar olup, ayrıca proje alanına en yakın cami 500 metre uzaklıkta Yeşilyurt Cami, en yakın okul 570 metre uzaklıkta Özel Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu oluyor. Proje alanı sahil yoluna 900 metre, havaalanına ise 1.650 metre uzaklıkta kalıyor.

 

Söz konusu proje kapsamında iskele denize dolgu yapılarak oluşturuluyor. Proje yapım çalışmalarının 2 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön