26 / 04 / 2024

BAKKA'dan sanayi projelerine 20 milyon liralık destek!

BAKKA'dan sanayi projelerine 20 milyon liralık destek!

BSanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerine devam eden BAKKA, 2020 Yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında proje teklif çağrısında bulundu.



Zonguldak, Karabük ve Bartın'da iş ve yatırım ortamının geliştirilmesi için çalışmalar gerçekleştiren  Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), önümüzdeki yıl için Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı'nı açıkladı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; toplam bütçesi 20 milyon lira olarak açıklanan programa göre proje teklif çağrısında bulundu.

Bu kapsamda, Batı Karadeniz Bölgesi'nde kurulu veya kurulması amaçlanan endüstriyel alanlarda gerekli altyapı iyileştirmeleri, endüstriyel kirlilik ve atık bertarafı odağında temiz ve yaşanabilir çevreye yönelik projeler ile sanayi sektöründe uzmanlaşmış ve yeni teknolojilerle ortaya çıkan beceri ihtiyaçlarını karşılayacak iş gücünün teminine yönelik projelere 12-18 ay süreyle, yüzde 25-75 oranında ve 500 bin lira ile 2,5 milyon lira arasında destek verilecek.

BARTIN TURİZMİNE ÖZEL ÇAĞRI
Ajans, Bartın'ın rekabetçi sektörleri arasında turizm alanında bulunan projelere yönelik Bartın İli Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'na açıkladı. Söz konusu programa 5 milyon liralık bütçe ayrılırken, doğa ve kültür turizmiyle alternatif turizm faaliyetlerinin önceliklendirildiği programda turizm odağında bulunan altyapı projelerine 12-18 ay süreyle, yüzde 25-75 oranında 250 bin lira destek verilecek.

Programa göre geliştirilen projelerin Filyos Endüstri Bölgesi'nin faaliyetlere geçmesiyle bölgede yaşanacak nüfus canlılığı ve sosyal yaşamın hareketliliğin desteklemesi ve bölgenin cazibesini yükseltmesi planlanıyor.

BAKKA tarafından ilan edilen proje teklif çağrılarına başvuracaklar için 90 gün hazırlık ve başvuru süresi verilirken, programlara Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden 13 Ocak 2020 saat 23.59'a kadar başvuruda bulunulabilecek.

Diğer yandan çağrı döneminde bölgede çeşitli merkezlerde bilgilendirme ve eğitim toplantılarıyla Proje Akademisi adı altında uygulamalı proje döngüsü yönetimi eğitimleri düzenlenerek, paydaşların proje yazım ve yönetim kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.


Geri Dön