28 / 03 / 2024

Baksı Müzesi, Avrupa Konseyi Müze Ödülü için davet düzenledi!

Baksı Müzesi, Avrupa Konseyi Müze Ödülü için davet düzenledi!

Baksı Müzesi, Avrupa Parlamenterler Meclisi tarafından kendisine verilen "2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü"nü İstanbul'da düzenlenen bir davetle kutladı. Törende Baksı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rana Erkan Tabanca konuşma yaptı...



İş ve sanat dünyasından pek çok ismi buluşturan davette; Baksı Müzesi'nde gerçekleştirilen etkinliklere dair bilgiler ve Avrupa Konseyi'nin ödül gerekçesi seyircilerle paylaşıldı. Gecede, müzeye farklı şekillerde destek sağlayan kişi ve kurumlara birer teşekkür heykelciği de sunuldu.

 

Törende sırasıyla Baksı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rana Erkan Tabanca, müzenin kumcusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, ana sponsor Polimeks Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Baksı'nın "Platin Hami'ler inden Mudo'nun kumcularından Mustafa Taviloğlu, gazeteci-yazar Doğan Hızlan, heykeltraş Seyhun Topuz, "Platin Hamilerden SOCAR Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. 

Nazan Ölçer ve Bayburt doğumlu İstanbul Valisi Vasip Şahin birer konuşma yaparak, Baksı'nın öneminden ve kültürümüze katkılarından bahsettiler. 


Avrupa Konseyi Müze Ödülü'nün Baksı'ya "Sanatçüarm koşulsuz desteklemeleri ve merkez ile periferi arasında sanat ve tasarım aracılığıyla bir bağlantı kurma uğraşısı" nedeniyle verildiğini hatırlatan Hüsamettin Koçan, müzede her yıl yeni sergiler açarak amaçlarını gerçekleştirmeyi, müzenin dinamizmini yükseltmeyi hedeflediğini1 belirtip "Ancatk, bü-' tün bu niyetlerin gerçekleşmesi hiç kuşkusuz organizasyon ve finansman gerektiriyor. Baksı gibi 'risk alan' projeler karşısında sanatçı ve sanatseverlerin katılımı bu yüzden paha biçilmez bir anlam ifade ediyor" dedi. 

Törende daha sonra; müzenin "Platin", "Altın" ve "Bronz" hamileriyle sponsorlarına birer teşekkür heykelciği takdim edildi. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön