18 / 04 / 2024

Balbeyliler kentsel dönüşümün başlamasını bekliyor!

Balbeyliler kentsel dönüşümün başlamasını bekliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile ‘Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nin onaylandığı mahallenin sakinleri, çalışmaların bir an önce başlamasını bekliyor.



Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile ‘Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nin onaylandığı mahallenin sakinleri, çalışmaların bir an önce başlamasını bekliyor

 

Antalya’da 15 yılı aşkın süredir Sit alanı olduğu gerekçesiyle çivi bile çakılmayan Balbey Mahallesi’nin yenilenmesi için hazırlanan projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması, tarihi mahallede bayram havası estirdi. Balbey'in sorunlarını sürekli dile getiren mahalle muhtarı Abdullah Uyaroğlu, yapılacak çalışmalar hakkında mahalle sakinlerini bilgilendiriyor.

 

Değeri 10-20 katına çıkaracak

Mahallelinin sürekli 'Kaç kata müsaade edildi, inşaatlar ne zaman başlayacak' gibi sorular sorduğunu söyleyen Uyaroğlu, "Herkese şunu söylüyorum. Balbey Mahallesi'nde kat filan olmayacak, çünkü burası Sit alanı. Yapılacak çalışmalar ise mahallemizin değerini 10-20 katına çıkaracak. Başkan Menderes Türel'in bana söylediğini mahalle sakinlerine iletiyorum. Burada bahçeli bir evin değerinin 5 katlı, 10 katlı bir evin değerinden daha çok olacağını bizzat bana söyledi" dedi.

 

15 yıllık bekleyiş bitti

Mahalle sakinleri ise projenin onaylanmasına çok sevindiklerini 14-15 yıllık bekleyişin sona erdiğini belirtti. İki üç kez plan yapıldığını ve bozulduğunu, mahallenin ve yaşayanların kötü günler geçirdiğini sözlerine ekleyen mahalle sakinleri, kentsel dönüşümle birlikte Balbey Mahallesi'nin hak ettiği değere ve güzelliğe kavuşacağını aktardı. 


Antalya Akdeniz Manşet 


Geri Dön