29 / 03 / 2024

Balçova'daki imar problemi binlerce kişiyi mağdur etti!

Balçova'daki imar problemi binlerce kişiyi mağdur etti!

Balçova'da yıllardır çözülemeyen imar problemi, binlerce kişiyi mağdur etti, 1963-1977 yıllan arasında Balçova Belediye Başkanlığı yapan Ercüment Uysal, hazineden aldığı 2,8 milyon metrekare araziyi satışa çıkarıyor.




Balçova'da 70'li yıllardan bu yana, 8 dönem, yedi büyükşehir belediye başkanı geçmesine rağmen çözülemeyen ve yılan hikayesine dönen imar problemi, binlerce kişiyi mağdur etti. Çarpık kentleşmenin önüne geçmek üzere 1963-1977 yıllan arasında Balçova Belediye Başkanlığı yapan Ercüment Uysal, hazineden aldığı 2,8 milyon metrekare araziyi satışa çıkarıyor.


Başlarına geleceklerden habersiz, vatandaş da bedellerini ödeyerek makbuz karşılığı arazileri satın alıyor. Arazi satışları sayesinde teleferik, baraj ve otel gibi yatırımlar yapılıyor. Balçova'nın bugünkü modern görünümünün temelleri atılıyor. 


Tapuların dağıtımı henüz başlamışken 12 Eylül Darbesi yaşanıyor. Balçova Belediyesi kapanınca birçok kişi tapularını alamıyor. Darbeden 12 yıl sonra tekrar açılan belediyeye giden hak sahipleri bu sefer de askeri yönetim döneminde arazi satışlarına ait belgelerin kaybolduğunu öğreniyor. Bu mağduriyeti tez konusu yapan Avukat Kemal Turan, "Olimpiyat Evleri'nin bulunduğu yerde bin kişinin hakkı var. Meseleyi Avrupa İnsan Haklan Mahkemesi ne taşıdık" diyor. 


İzmir 9 Eylül


Geri Dön