27 / 04 / 2024

Jet Fadıl mağdur ettiği kişiden para istiyor!

Jet Fadıl mağdur ettiği kişiden para istiyor!

İstanbul Bayrampaşa’da Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı öne sürülen ve 'Jet Fadıl' binlerce kişiyi mağdur etti.



İstanbul Bayrampaşa’da Capricegold ve Caprice Malpler gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı gerekçesi ile 21 Aralık 2015’te tutuklanan ve hakkında 2442 yıl hapis cezası talep edilen “Jet Fadıl” lakaplı Fadıl Akgündüz, 28 Mart 2017 tarihinde tahliye edilmişti. Ceza davasından tahliye edilen Jet Fadıl hakkında bir yandan da “alacak davaları” devam ediyor. 

Capricegold’a karşı İstanbul 2. Tüketici Mahkemesi’nde açılan alacak davalarının bir tanesinde ilginç bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet'ten Aykut Küçükkaya'nın haberine göre o süreç şöyle:

Capricegold mağduru Hasan Karaboğa’nın açtığı davada mahkeme tarafından bilirkişiden görüş alınması kararı verilmişti.  Bilirkişi 25 Temmuz 2017 raporunda mağdurun 'bir kusuru olmadığını; 616.414 TL alacaklı olduğunu tespit etti.

Capricegold avukatları İstanbul 5. Tüketici Mahkemesi’nde bir dava açtıklar ve dosyaların birleştirilmesinin talep ettiler. Capricegold mağdura karşı açtığı davada ödediği kira bedellerinin faiziyle birlikte geri ödenmesini talep etti. Jet Fadıl’ın istediği rakam ise 82 bin 551 TL oldu. Gerekçe ise haksız zenginleşme olarak belirtildi. 

Mahkeme mağdura yapılan kira ödemelerinin hesaplanması için ayrıca ek bilirkişi raporu alınmasına karar verdi.  Birleştirmenin ardından ilk duruşma İstanbul 2. Tüketici Mahkemesi’nde 26 Haziran’da görülecek.


Geri Dön