19 / 04 / 2024

Balıkesir Ayvalık Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Balıkesir Ayvalık Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi’nin Mayıs ayı Belediye Meclis Toplantısı gerçekleşti. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in öncülüğünde yapılan toplantıda imar görüşüldü.



Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Belediyesi’nin Mayıs ayı Belediye Meclis Toplantısı sabah saat 10.00 ve öğleden sonra saat 14.00’de yapılan iki ayrı toplantılarla Orhan Peker Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.


DSP’li Meclis Üyesi Özge Toygar’ın sabah oturumuna katılamadığı toplantının ikinci etabına katıldığı gözlenirken, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ufuk Ova her iki toplantıda da mazeretleri nedeniyle katılamadı.


Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in öncülüğünde saygı duruşu ile başlayan toplantıda; Başkan Gençer geçtiğimiz aylarda belediye olarak yapmış oldukları çalışmalarla, Küçükköy’de bu yıl ilki düzenlenen Teferik Şenlikleri ve Boşnak Çalıştayı hakkında bilgiler verdi.


Ayvalık Belediyesi Norm Kadrolarında boş kadro değişikliği konusunun görüşülerek karara bağlandığı toplantıda; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetim Biriminin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesine alınması görüşülerek oy çokluğuyla karara bağlandı.


Toplantıya; Ayvalık Belediyesi tarafından daha önce satış kararı alınan, ancak satılamayan gayrimenkullerin yeniden değerlendirilmesi görüşmeleri sırasında Tarife Komisyonu’ndan gelecek fiyatlar beklenilmesi nedeniyle saat 14.00’e kadar ara verildi.


Saat 14.00’de başlayan toplantının ikinci etabında; Engürü Tatil Sitesi açıklarında bulunan kanalizasyon Derin Deşarj Ünitesi’nin bulunduğu mevkide birçok balık üretim çiftliği kurulmasına ait konunun araştırılması için düğmeye basılması konusunda görüş birliğine varıldı.


Ayvalık Belediyesi’nin Mayıs Ayı Meclis Toplantısında; Ayvalık Folklör Araştırma Derneği’nin, ilçeyi Makedonya’da yapılacak olan Uluslar arası Halk Oyunları Festivali’nde temsil etmesine ilişkin talep kabul edildi.2015 yılı Kesin Hesabının oy çokluğuyla kabul edildiği toplantıda; Kırsal Analarda konut harici diğer yerlerin katı atık tarifeleriyle ilgili çalışmalar yapıldı.


Toplantıda; Meclis İmar Komisyonundan gelen; Mithatpaşa Mahallesi, 43. Pafta, 1076 ada, 4 ada parselde kayıtlı taşınmazın plan değişikliği kabul edilirken, Kemal paşa Mahallesi 1347 ada, 2-24 parsellerde kayıtlı taşınmazların plan değişikliği ve Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı ile alakalı hazırlanan projenin UKOME kararı doğrultusunda imar planına işlenmesi talepleri için İmar Komisyonuna ek çalışma süresi verildi.


Toplantıda; Çamlık Yeşil Karakterli Kentsel Sit Plan Notları 3.2 maddesi değişikliği; Fethiye Mahallesi, 13 pafta, 387 ada, 35 parselde kayıtlı taşınmazlar ile alakalı plan değişikliği, Sakarya Mahallesi, 21NII pafta, 889 ada, 46 parselde kayıtlı taşınmaz ile alakalı 1/5000 ölçekli nazım imar değişikliği görüş talepleri kabul edilirken, Kent estetiği kurulması ile ilgili talep ile Meclis İmar Komisyonu’na gelen; Sakarya Mahallesi 26 pafta, 91 ada, 20 parselde kayıtlı Ayvalık Belediyesi’ne ait 16 ve 21 parseller ile şuyulu taşınmazın satış talepler için komisyona ek çalışma süresi verildi.


CİHAT TEKER’İN İSMİ YILLARCA ÇALIŞTIĞI SOKAĞA VERİLDİ

Altınova Mahallesi, 256 ada, 2 parselde kayıtlı belediyeye ait 183/1200 hisseli taşınmazın 10 yıllığına kiralanmasına karar verildiği toplantıda; Merhum Cihat Teker’e isminin uygun görülen sokağa verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.Sakarya Mahallesi, 125 pafta, 1600 ada, 1 parselde kayıtlı Ayvalık Belediyesi’ne ait, ‘Kültür Merkezi’ lejandına sahip alanın yeşil alan lejandına dönüştürülmesi; Fethiye Mahallesi, 16 pafta, 112 ada, 1-2 parsellerde kayıtlı taşınmazlar ile alakalı plan değişikliğine esas BKVKK’nın 11.03.2016 tarih, 0943 sayılı kararı; Kemalpaşa Mahallesi 841 ada, 1-2-3-34-25-7 parsellerin kuzeyinde yer alan yol cephe hattının düzeltilmesi ile alakalı plan değişikliği talebi; Sakarya Mahallesi, 126 pafta, 889 ada, 13 parselde kayıtlı taşınmaz ile alakalı 1/1500 ölçekli nazım imar plan değişikliği görüş talebi de Meclis İmar Komisyonuna sevk edildi.


Körfez Star


Geri Dön