16 / 04 / 2024

Balıkesir Erdek'in imar planı onaylandı!

Balıkesir Erdek'in imar planı onaylandı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden beklenen hamle geldi. Erdek'in Kastri bölgesinin 1/1000 uygulamalı imar planı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda onaylandı.



Balıkesir'in Erdek ilçesi Kastri bölgesini yakından ilgilendiren  1/1000 uygulamalı imar planı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda görüşüldü. 

Yeni Erdek Gazetesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın da yer aldığı toplantıda, Erdek Kastri Bölgesi'ne ait uygulama imar planı konuşuldu. 

Yaklaşık 4,5 yıldan bu yana çözüm beklenen Erdek İlçesi Kastri Bölgesi 1/1000 uygulama imar planı kabul edilerek, karara bağlandı. Haber bölgede bulunan vatandaşları sevindirdi. 

1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı nedir?

1/1000 uygulama imar planı, onaylı halihazır haritalar üzerinde varsa kadastral durumu belirtilmiş olan ve nazım imar planına uygun olarak hazırlanan ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, düzenini, yoğunluğunu ve uygulama etaplarını, esaslarını ve diğer tüm bilgileri detayları ile gösteren plandır. 


Geri Dön