29 / 03 / 2024

Balıkesir Gönen'de köy evleri ve arsalara talep arttı! Fiyatlar uçtu!

Balıkesir Gönen'de köy evleri ve arsalara talep arttı! Fiyatlar uçtu!

Son zamanlarda Gönen şehir merkezine yakın konumlanan köy evlerine talep arttı. 



Balıkesir'in büyük şehir olmasıyla birlikte köyler mahalle oldu. Gönen ve çevresinde, daha çok, Manav, Rumeli muhâciri, Çerkez bulunuyor. Bazı yerleşimlerde Yörükler varı. Az sayıda Pomak köyleri de yer alıyor. 

Mekan Emlak Gayrimenkul Genel müdürü Tahir Köstek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Köstek, "Balıkesir Gönen ilçesi yeşil gönen olarakta bilinen bir ilçemizdir. Gönen bandırma yolunun duble yol olması sebebiyle gönen ilçemiz bir çok büyük şehirlere yakınlığıyla,da bilinmektedir." dedi. 

Gönen, cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Gönen, yerli yabancı yatırımcıların radarına girmiş durumda. 

Gönen ilçe merkezine yakın köyler ve mahalleler; Tuzakçı, Hasanbey, Gündoğan, Asmalıdere, Bostancı, Buğdaylı, Üzümlü, Güneşli, Bakırlı, Karalarçiftliği, Paşaçiftlik, Taştepe, Tütüncü, Kalfaköy, Keçeler  olaak sıralanabilir. Özellikle, İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Gaziantep, Rize gibi birçok büyükşehirden gelen yatırımcılar Gönen çevresinden köy evi, arsa ve tarla alım satımına başladılar. Talepler doğrultusunda Gönen ilçe merkezine yakın köylerde arsa ve köy evi fiyatları iki katına çıktı. 

Gönen Şehir merkezinde bulunan dünyaca ünlü kaplıcalara çok sayıda yurt içinden ve yurt dışından ziyaretciler geliyor. Yeşil ve doğayla iç içe sosyal ve kültürel alanları bulunuyor. Gönen şehir parkında çocuk oyun alanları, cay bahçeleri yer alıyor. Gönen çevre köylerinde tarım ve hayvancılık yapılıyor. Gönen sanayi şehri olarakta biliniyor. Gönen deri sanayi ve bandırma organize sanayi bölgesi gönen ilçe sınırları içinde bulunuyor. Bandırma Organize Sanayi bölgesine yakın Gönen buğdaylı mahallesinde satılık veya kiralık köy evlerinin fiyatı üç kat arttı.

Balıkesir Gönen'de arsa ve villa fiyatları arttı!


Geri Dön