29 / 03 / 2024

Balıkesir Hacı İlbey Mahallesi dönüşümle yenileniyor!

Balıkesir Hacı İlbey Mahallesi dönüşümle yenileniyor!

1000 hanede yaklaşık 2 bin seçmenin yaşadığı Balıkesir’in en eski mahallelerinden biri, ayrıca muhtarlığının internet sitesi de olan, Hacı İlbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz'e göre, mahallenin en büyük sorunlarının başında, mahallede bulunan eski evler...



1000 hanede yaklaşık 2 bin seçmenin yaşadığı Balıkesir’in en eski mahallelerinden biri, ayrıca muhtarlığının internet sitesi de olan, Hacı İlbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz'e göre, mahallenin en büyük sorunlarının başında, mahallede bulunan eski evler.


Deniz, mahallesinde bulunan eski evlerin, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yenileceğini söyledi.


Eski evlerin, mal sahiplerince Müteahhide verildiğini, yenilemeler tamamlandıkça yolların genişleyeceğini söyleyen Deniz, Mahallenin alt yapı sorununun, önceki Belediye Başkanı Sabri Uğur döneminde yenilendiğini belirtti.


İLK DOĞALGAZ HACI İLBEY’DE


Balıkesir’de, ilk doğalgazın kendisinin de girişimi ile 2005 yılında Hacı İlbey Mahallesine geldiğini anlatan 25 yıllık Muhtar Deniz, 2006 yılında mahallesinde doğalgazsız ev kalmadığının altını çizerek, bu konuda BALGAZ tarafından kendisine plaket verildiğini söyledi.


OTO PARK SORUNUMUZ BÜYÜK


Muhtar Deniz, konuşmasında her mahallede olduğu gibi Hacı İlbey Mahallesinde de park sorununun yaşandığını anlattı.


Balıkesir’in, geniş bir otopark alanına ihtiyacı olduğunu dile getiren Deniz, Kentsel Dönüşümle yeni binaların altına otopark yapılacağını anlattı.


AZ MÜLTECİ


Mahallesinde madde bağımlısının çok az olduğunu, madde bağımlılarının polis tarafından takip edildiğini anlatan Muhtar Deniz, mahallesinde 10 mülteci ailenin olduğunu, onların da çalıştığını belirterek,mahalle sakinleri ve mahallede yaşayan mültecilere yardımcı olmaya çalıştığını da dile getirdi.


BELEDİYE İLE SORUNUMUZ YOK


Belediye ve TEDAŞ ile ilişkisinin iyi olduğunu dile getiren Deniz, Balıkesir merkezdeki muhtarların genelde Belediyelerle sorun yaşamadığını anlatarak, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun, kendisini üç defa ziyaret ettiğini belirtti.


MAHALLE SORUMLULARI AİLELERLE


AKP’nin mahalle sorumlusunu tanımadığını, mahalle sorumlusunun genelde fakir ve muhtaç durumda olan ailelerle ilgilendiğini anlatan Muhtar Deniz, ayrıca her partinin Mahalle Temsilcisinin olduğunu söyledi.


Muhtar Deniz, muhtaç durumda olan 15-20 ailenin ALGEM’e kayıtlı olduğunu da belirtti. Deniz, mahallesinde hırsızlık olaylarının da çok az olduğunu ifade ederek, mahalle sakinlerinin öğrenim durumunun, ortaokul, lise seviyesinde olduğunu anlattı.


MAHALLEDE TESCİLLİ 12 BİNA VAR


Mahallesinde, Anıtlar Kurulunca tescilli 11-12 binanın bulunduğunu, bu binaların koruma altında olduğunu ve Ballıca Sultan Türbesinin de mahalle sınırları içinde yer aldığını anlattı.


İŞYERİ ÇOK


Hacı İlbey Mahallesine bağlı olan Anafartalar Caddesi’nde 250-260 civarında işyerinin bulunduğunu söyleyen Deniz,mahallesinde yaşayan işsizlere iş konusunda yardımcı olmaya çalıştığını ve sanayiden gelen işçi taleplerini ilgililere aktardığını belirtti.


ENGELLİLER UNUTULMADI


Muhtarlık binası yanında, engelli vatandaşların kullandığı akülü araçlar için, akü şarj cihazının olduğunu anlatan Deniz, mahallenin en büyük sorunlarının başında park sorununu geldiğini dile getirdi.


YEŞİL ALAN SIKINTIMIZ VAR


Önceki Belediye Başkanlarından Sami Gökdeniz döneminde mahallenin ağaçlandırılmasına karşın, hala yeşil alan sıkıntısının olduğunu dile getiren Deniz, mahallesinde çöplerin Salı ve Cuma günleri düzenli olarak toplandığını anlattı.


Deniz, konuşmasında ayrıca mahalle sınırları içerisinde iki tane çocuk parkının olduğunu, ayrıca yine mahalle sınırları içinde Sabiha Gökçen Anaokulunun bulunduğunu söyledi.


ÇEVRECİ MUHTAR


İnsanların kullandığı yemek artığı ve çöp hariç her şeyi topladığını, Belediyeye teslim ettiğini anlatan Deniz, kendisinin de “Çevreci Muhtar” olarak tanındığını ifade etti. Atık yağdan tutun,mavi kapak,geri dönüşüm…vs.ne ararsanız toplandığı bir muhtarlık..


AİLELERE UYARI


Muhtar Deniz, yer değiştiren ailelere kayıt yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.


İSTEK VAR


Mahallesinde bulunan enerji nakil hatlarının yeraltına alınmasını isteyen Muhtar Deniz, yağışlarda su baskını yaşanmadığını anlattı. Hayal ve beklentilerinin çok olduğunun altını çizerek, sokakların genişlemesini, eski binaların yıkılmasını önerdiğini ve Kentsel Dönüşüm kapsamında kendi evini müteahhide verdiğini ifade etti.


GENÇLERE ÖNERİ


Deniz, gençlere şu öneride bulundu: “Madde bağımlılığından, kumardan, borçlanmadan kendinizi koruyun, tarikatlardan uzak durun, okuyun.”


Balıkesir Yeni Haber


 


Geri Dön