24 / 04 / 2024

Balıkesir imar yönetmeliği son şeklini aldı!

Balıkesir imar yönetmeliği son şeklini aldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu, İmar Yönetmeliği çalışma toplantısı gerçekleştirdi. İmar Yönetmeliği'nin önemine değinen Hocaoğlu, detaylı bir çalışma sonunda yönetmeliğe son şeklini verdiklerini belirtti.



BALIKESİR'İN imar anayasası olarak nitelendirilen ve Karesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen İmar Yönetmeliği çalışma toplantıda, imar yönetmeliği üzerine çalışma yapıldı. İmar Komisyon Başkanı Yusuf Hocaoğlu, Balıkesir il genelinde imar bütünlüğü sağlamak ve sağlıklı yapılaşmanın önünü açmak maksadıyla, ilgili kurum ve kuruluşların çalışmalarıyla son şekli verilen imar yönetmeliğinin önümüzdeki ay yapılacak olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulacağını belirtti. İmar Yönetmeliği'nin önemine değinen Hocaoğlu, detaylı bir çalışma sonunda yönetmeliğe son şeklini verdiklerini belirterek, "Bu yönetmelik, şehrimizde imar bütünlüğünü ve daha sağlıklı yapılaşmayı sağlayacak. Geniş katılımlı bir toplantı sonucunda ortaya çıkan bu yönetmeliği önümüzdeki ay Büyükşehir Belediye Meclisi'nde meclise sunacağız" şeklinde konuştu. 

Toplantıya Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanı Yusuf Hocaoğlu, imar komisyonu üyeleri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, ilçe belediyelerinden ilgili müdür-teknik ekip ve personeli katıldı. 


Balıkesir Büyükşehir Merhaba 


Geri Dön