20 / 04 / 2024

Balıkesir Karesi Millet Bahçesi'nin inşaatı yükseliyor!

Balıkesir Karesi Millet Bahçesi'nin inşaatı yükseliyor!

Balıkesir Karesi Belediyesi tarafından Paşaalanı, Toygar ve Maltepe Mahallelerinin sınırlarında bulunan 38 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan Balıkesir Karesi Millet Bahçesi'nin inşaatı yükseliyor.



Balıkesir Karesi Belediyesi’nin Paşaalanı, Toygar ve Maltepe Mahallelerinin sınırlarında bulunan 38 bin metrekarelik Millet Bahçesi’nde inşaat hızla sürüyor. Bölgeye yeni bir soluk kazandıracak olan Millet Bahçesi inşaatında incelemeler gerçekleştiren Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, bahçeyi bahar aylarında Balıkesirlilerin hizmetine sunmak istediklerini açıkladı.

Balıkesir Karesi Millet Bahçesi nin inşaatı yükseliyor!

Karesi Belediyesi'nde yer alan habere göre; Paşaalanı, Toygar ve Maltepe Mahalleleri sınırları içinde bulunan alanda Millet Bahçesi inşaaatı çalışmaları hızla devam ediyor. Yaklaşık 38 bin metrekarelik fonksiyonlu alanın içinde; bir adet kafeterya, çocuk oyun alanları, macera parkuru, skate park, fitness aletleri, açık spor alanı, koşu ve yürüyüş parkuru ile gençlerin vakit geçirebileceği, ders çalışabileceği, Belediye koordinasyonunda gerçekleşecek kurslara katılabileceği bir kompleks de yer alıyor. Millet Bahçesi, Karesililerin tüm ihtiyaçlarını karşılarken, nefes almalarını imkan sunacak.

Balıkesir Karesi Millet Bahçesi nin inşaatı yükseliyor!

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Millet Bahçesi’nde incelemeler gerçekleştirerek kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan Logo Kafeyi gezdi. Millet bahçesi’nde yürüyüş yolu aydınlatma ve peyzaj çalışmalarının yapımına başlandı.

Balıkesir Karesi Millet Bahçesi nin inşaatı yükseliyor!

BAHARDA HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

Dünya ve Türkiye’nin koronavirüs sürecinden geçtiğini ve bu süreçte insanların rahatlıkla gezip, vakit geçirebilecekleri geniş alanlara ihtiyaç duyduğundan bahseden Başkan Orkan, Millet Bahçesi’nin bu ihtiyacı karşılayacağından bahsetti. Başkan Orkan, “Büyükşehirlerde temel ihtiyaç bireylerin çıkıp gezebileceği, ailesiyle oturup dinlenebileceği ve spor yapabileceği alanların bulunmasıdır. Kentimiz bu açıdan çok şanslı çünkü zamanında yapılan çalışmalarla çok sayıda parkımız var. Ancak yapacağımız projeyle hemşehrilerimiz hem yeşil alan ve park ihtiyacını karşılarken hem de spor yapabileceği, rahatça yeşil alanlarda ve Millet Kıraathanesi’nde dinlenebileceği bir alanı şehrimize kazandırmış olacağız. 38.000 m2’lik alanıyla Paşaalanı ve Toygar Mahallelerimizde yer alan, Maltepe Mahallemize de sınır olması sebebiyle hem bu üç mahallemizin hem de tüm hemşehrilerimizin rahat bir nefes alacağı bir alan yaratmayı hedefliyoruz. Bahçemizi bahar aylarında hizmete almayı planlıyoruz” diye konuştu.


Geri Dön