10 / 05 / 2024

Gölcük Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı!

Gölcük Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde hayata geçirilen millet bahçesi için inşaat çalışmaları başladı. Kısa sürede tamamlanması beklenen millet bahçesi 56 bin metrekare alana sahip olacak.



Kocaeli Gölcük'te inşa edilen millet bahçesinde ilk kazma vuruldu. Sabah'tan Abbas Çakar'ın haberine göre; Gölcük Millet Bahçesi, bin metrekare alana sahip olacak ve doğal zenginlikleriyle, Gölcüklülerin nefes alacağı bir yaşam alanı haline gelecek. Ek olarak millet bahçesinde; millet kıraathanesi, çınar meydan, çocuk oyun alanı, fitness alanı, şifalı bitkiler bahçesi, lalezar bahçesi, gülizar bahçesi, etkinlik çayırı, bisiklet yolu, koşu yolu, sağlıklı yaşam parkuru, gezinti yolu, kameriyeler, oturma basamakları, oturma noktaları, etkinlik çayırı, afet toplanma yeri, meşe korusu, kayın korusu gibi birçok doğal, kültürel ve sportif alan yer alacak. Millet kıraathanesi 560 metrekare kapalı alana sahip olacak ve bünyesinde; kafetarya, kütüphane ve benzeri sosyal ihtiyaç alanları yer alacak.

 Gölcük Millet Bahçesi nin inşaatı başladı!

BAKAN KURUM'A TEŞEKKÜR ETTİ 

Çalışmaların başladığını söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, "Gölcüklülere müjdeli bir haber vermek istiyorum. Gölcük'ümüze yeni bir sosyal yaşam alanı kazandıracak olan, Gölcük Millet Bahçesi Projemizde çalışmalar başladı. Bir dönem enkaz döküm sahası olarak kullanılan; Gölcük Belediyesi Rahvan At Yarışı Tesisleri'nin altında, Koray Aydın Parkı'nın üstündeki bölgede yer alan Gölcük Millet Bahçesi ilçemize hayırlı, uğurlu olsun. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum olmak üzere, emeği geçenlere çok teşekkür ederim" dedi.

Kocaeli Derince Millet Bahçesi inşaatında son durum ne? 


Geri Dön