20 / 04 / 2024

Kızılcahamam Millet Bahçesi'nin inşaatı başlıyor!

Kızılcahamam Millet Bahçesi'nin inşaatı başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam'da sokak sağlıklaştırma, kentsel dönüşüm ve sıfır atık projesinin çalışmalarına ilişkin incelemeler yaptı. Kurum, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızılcahamam Millet Bahçesi'nin inşaatının bu ay başladığını söyledi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sıfır Atık Projesi kapsamında pilot ilçe olarak belirlenen Kızılcahamam'da sokak sağlıklaştırma, kentsel dönüşüm ve sıfır atık projesinin çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kızılcahamam'a gelen Bakan Kurum ilk olarak, Cengiz Topel Caddesi'ndeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi, Kaymakam Can Aksoy ve Belediye Başkanı Süleyman Acar'dan bilgi aldı, dükkanların boyanmamış olan dış cephelerinin boyanması söyledi. 

Daha sonra temeli atılan yeni pazar yerine giden Kurum, Karşıyaka Mahallesi'nde  TOKİ  tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Kızılcahamam 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne giderek, yetkililerden bilgi alan Kurum, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kadir Gecesi ve yaklaşan Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Kurum, geçen yıl ilçeye gerçekleştirdiği ziyarette, yapılacak birçok projeye ilişkin bazı kararlar aldıklarını belirtti.

Kızılcahamam Millet Bahçesi nin inşaatı başlıyor!

Kızılcahamam'ın ormanlarıyla Ankara'nın akciğeri olduğunu ve turistik bir konumda bulunduğuna dikkat çeken Kurum, "Kızılcahamam, tarihi ve kültürüyle gerçekten hem  Ankara  hem ülkemiz adına önemli bir kasabamız, ilçemiz. Bu anlamda Kızılcahamam için hedeflerimiz var. Tüm Türkiyemiz için olduğu gibi burada da Kızılcahamam'ı marka yapacak projeleri adım adım kararlı bir şekilde yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

- "Yöresel mimariye uygun malzemeler kullanılacak"

İlçedeki sokak sağlıklaştırma projesiyle ilgili bilgiler aktaran Kurum, şunları kaydetti:

"Tabela kirliliğini, sokak aydınlatmalarından cephe kirliliğine kadar ortadan kaldıracak önemli bir sokak sağlıklaştırma projesini yürütüyoruz. Etaplar halinde yapacağız ve bittiği zaman vatandaşlarımız, yerli, yabancı turistlerimiz gerçekten buranın hem doğal güzelliklerinden faydalanacaklar hem de mutlu, huzurlu bir şekilde gezme fırsatı yakalayabilecekler. Buradaki esnafımız iş yaparken yine bir düzen ve uyum çerçevesinde işlerini yapabilecek. Hem istihdamı hem buradaki ticareti artıracağımız önemli bir projeyi şehir merkezinde gerçekleştiriyoruz."

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Karşıyaka Mahallesi'nde yerinde, hızlı, gönüllü dönüşüm prensipleriyle yine önemli bir dönüşüm projesini yapacaklarına vurgu yapan Kurum, buradaki konutların yöresel mimariye uygun, ahşap, taş gibi doğal malzemeler kullanılarak inşa edileceğine dikkat çekti.

Yöresel ürünlerin pazarlandığı yeni bir pazar yeri inşaasının da yapıldığını dile getiren Kurum, burada hem yerel esnaf hem de köylülerin gelip ürünlerini pazarlayabileceklerini belirtti. 

"Bugüne kadar 204 millet bahçesi süreci yürüttük"

Bakan Kurum, ilçeye yapılacak millet bahçesiyle ilgili de bilgi aktardı. Kurum, "81 ilimizde 81 milyon metrekare millet bahçesi sözümüz var. Millet bahçeleri noktasında da çalışmalarımızı yürütüyoruz ve bugüne kadar 204 millet bahçesi süreci yürüttük. Kızılcahamam'da da bir millet bahçesi inşaatı sözü vermiştik. Yeşilimizi, doğal güzelliklerimizi artıracak millet bahçesi olacak. Buradan vatandaşlarımıza şimdiden 'hayırlı olsun' diyorum. İnşaatına bu ay itibarıyla başlayacağız ve en kısa zamanda da vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" diye konuştu.

AKM Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Murat Kurum: 1 milyon 500 bin konutumuzu dönüştüreceğiz!


Geri Dön