24 / 04 / 2024

Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin inşaatı başlıyor!

Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin inşaatı başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Zeytinburnu Beştelsiz Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı. Projenin ihalesi 16 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyüğü Atatürk Havalimanı arazisi üzerinde olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde hayata geçirileceğini müjdelediği  Millet Bahçeleri projelerine yenileri ekleniyor.

Ülkenin dört bir yanında yeni millet bahçeleri inşa edecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı.

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi Millet Bahçesi projesinin ihalesi 16 Ocak 2020 tarihinde tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek. Projede sosyal donatı alanları da yer alacak.

İstanbul’un ikinci büyük millet bahçesi olacak

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’nde yer alan askeri lojmanların yerine inşa edilecek olan Zeytinburnu Millet Bahçesi sahip olduğu 94 bin metrekarelik yüz ölçümüyle İstanbul’un ikinci büyük millet bahçesi olacak.

Zeytinburnu Millet Bahçesi’yle beraber  Zeytinburnu, 94 bin metrekarelik dev bir yeşil alana kavuşacak. Zeytinburnu Millet Bahçesi’nde; 3 bin 500 metrekarelik biyolojik gölet, renkli bitki deresi, spor sahaları, 420 metrekarelik 6 adet egzersiz (Fitness) istasyonu, bin 800 metrekarelik çeşitli yaş gruplarına uygun 3 adet çocuk oyun alanı, 3 metre genişliğinde 2 kilometrelik koşu parkuru, 2 metre genişliğinde 3 kilometrelik bisiklet yolu, 4 metre genişliğinde 2 bin 800 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, piknik alanı, toplam 33 metre genişliğinde çim tepeleri, 35 bin 300 metrekarelik yeşil alan, 4D Sinevizyon Merkezi, 700 çeşit bitki türünün koruma altına alındığı Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nin bir örneği sayılan şifalı bitkiler bahçesi, kaya bahçeleri, süs havuzları, dinlenme ve oturma alanları, açık teraslı büfe, cami, duş alma alanı, bay, bayan ve engelli lavaboları ile birlikte birçok kültürel ve sosyal aktivitenin yapılabileceği alanlar yer alacak.

İhale ilanı:
İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Beştelsiz Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 16 Ocak 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

 

Pendik Millet Bahçesi ay sonunda tamamlanıyor!

Atatürk Havalimanı işte böyle olacak!

TOKİ Zeytinburnu Beştelsiz projesi için düğmeye bastı!

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön