27 / 04 / 2024

AKM Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

AKM Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaatı süren Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'nin yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı. Millet bahçesi alanında inceleme yapan Kurum, millet bahçesine ilişkin bilgileri aktardı...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçen yıl yapımına başlanan AKM Millet Bahçesi alanında incelemeler yaptı ve gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, inşaatı süren Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'nin yıl sonunda tamamlanmasının planlandığını, dünyada eşi benzeri olmayan bir projenin Türkiye'ye kazandırılacağını ifade etti.

AKM Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Millet Bahçesi'nin 637 bin metrekarelik alan üzerine kurulacağını belirten Kurum, AKM Millet Bahçesi'nin tamamlanmasıyla Ankara'ya yeşil alan ve kültür koridoru kazandırılacağına dikkat çekti. 

Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Millet Bahçesi'nin yapımına başlandığını ifade ederek, "Bu yıl sonunda yapımını tamamlamayı hedeflediğimiz Millet Bahçesi, sadece  Ankara  ve Türkiye'yi değil tüm dünyayı ilgilendiren önemli bir proje. Hem Ankara'ya hem de ülkemize değer katacak, dünyada da eşi benzeri olmayan bu projeyi, çok önemli bir kültür aksını halkımıza, Türkiye'ye kazandırmış olacağız" diye konuştu.

AKM Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Millet Bahçesi içerisinde, kır lokantalarının, Millet Kütüphanesinin, Millet Kıraathanesinin de bulunacağına dikkat çeken Kurum, Millet Bahçesi'nde fuarların düzenleneceği alanlar ile 1100 araçlık kapalı otoparkın da millet bahçesi içinde yer alacağını dile getirdi.

AKM Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

"Macera parkları ve oyun alanlarında keyifli anlar yaşanacak"

Millet Bahçesi'nde 6 bin metrekarelik biyolojik gölet yapılacağını, burada ışık ve ses gösterilerinin olacağını belirten Kurum, her yaş grubundan vatandaşın vakit geçirebileceği bölümlerin oluşturulacağını, macera parklarında, oyun alanlarında da çocukların keyifli anlar yaşayacağını belirtti. Murat Kurum, 1,5 kilometre uzunluğunda teleferiğe sahip olacak alanın yürüyüş ve bisiklet yollarına da sahip olacağına dikkat çekti. 

Millet Bahçesi'nde, il tanıtım günlerinin yapılacağı tesislerin, çiftçiden direkt ürün alınabilecek organik pazarların da inşa edileceğine vurgu yapan Kurum, 5 bin kişi kapasiteli konferans salonu ile 1000 kişilik caminin de yapılacağını da kaydetti. 

AKM Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Kurum, AKM Millet Bahçesi'nin yanı sıra başkentte 12 millet bahçesi projesi olduğunu, bunlar bitirildiğinde Ankara'da kişi başına düşen yeşil alan miktarının artacağına, yaklaşık 3 milyon metrekarelik yeşil alanın başkente kazandırılacağına vurgu yaptı.

Türkiye genelindeki Millet Bahçesi yapımları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şunları kaydetti:

"81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle tüm Türkiye'de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu ana kadar 70 ilde 45 milyon metrekarelik alanda çalışmalarımızı başlattık, bunlar içinde 204 millet bahçesi projesi yürütülmektedir. Bu 204 millet bahçesinin 22'sinin yapımı tamamlandı."

Yapımı tamamlanan 13 millet bahçesinin açılışının gerçekleştirildiğini hatırlaran Kurum, 9'unun da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla vatandaşın kullanımına sunulacağını belirtti.

Kurum, amaçlarının yeşil alan sayısını artırmak olduğunu vurgulayarak, Türkiye genelinde yeşil alan koridorları açarak iklim değişikliğiyle de mücadele ettiklerini dile getirdi. 

Millet bahçelerinin, doğal afetlerde toplanma alanı olarak kullanılacağını kaydeden Kurum, İstanbul ve Ankara'daki büyük ölçekli millet bahçelerinin de bu amaçla kullanılabilmesine yönelik alt yapının da hazırlandığını belirtti. Bakan Kurum, millet bahçelerinde "Sıfır Atık Projesi"nin de uygulandığını duyurdu.

AKM Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

AKM Millet Bahçesi'nin özellikleri

AKM Millet Bahçesi'nin 601 bin 300 metrekaresi yeşil ve açık alanlardan, 35 bin 700 metrekaresi ise kapalı alanlardan meydana gelecek. Böylece, Millet Bahçesi'nin yaklaşık yüzde 95'i yeşil ve açık alanlarla kaplı olacak. 

Millet Bahçesi'ne 58 türden 8 bin 800 ağaç, 63 türden 190 bin 276 çalı, 6 türden 5 bin 328 su bitkisi, 20 türden 1480 çiçek ekilecek. 

Sanat atölyeleri, sağlık merkezlerinin de bulunacağı Millet Bahçesi'nde, kurulacak "Zipcoaster"da da eğlenceli anlar yaşanması fırsatı sunulacak.

TOKİ'den İstanbul'a 2 yeni millet bahçesi geliyor!

Güngören Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 15 metrekareye çıkacak!


Geri Dön