25 / 04 / 2024

CSO kompleksi ve AKM Millet Bahçesi yıl sonunda açılıyor!

CSO kompleksi ve AKM Millet Bahçesi yıl sonunda açılıyor!

Ankara’da süren projeler hakkında konuşan Bakan Yardımcısı Yavuz, “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) kompleksimizi ve Atatürk Kültür Merkezi’ni kapsayan millet bahçemizi hızla yürütüyoruz, bu sene sonunda açılıyor'' dedi.



Ankara Altındağ Belediyesi ve  Ankara  Kent Konseyi'nce dün Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde gerçekleşen ‘Ankara’nın Kalbi Altındağ Turizm Toplantısı’ bölgede faaliyette bulunan paydaşları buluşturdu. Hürriyet'te yer alan habere göre; bölgenin turizm ve tanıtımıyla ilgili eksik yönlerinin konuşulduğu toplantıda çözüm önerileri görüşüldü.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz özetle şu ifadeleri kullandı:

GÖNÜLLÜ İNSİYATİF KURULU KURALIM

“Ankara’yı öncelikle Ankaralılara tanıtmamız gerekiyor. Öncelikle Ankaralıların Ankara’da turist olmayı sevmesi, benimsemesi gerekiyor. Bir Ankaralı olarak da ben de başkentimizde bulunan önemli ve değerli kültürel varlıkların destinasyon olabilecek lokasyonların değerlendirilmesi gerektiğine yürekten inanıyorum. Bunun için de bünyesinde farklı meslek gruplarının olduğu gönüllü bir inisiyatif kurulu kurulmasına da öncülük edeceğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Oluşturulacak strateji çerçevesinde çok net uygulanabilir faaliyetleri ivedilikle hayata geçirmek zorundayız. Bunun için Ankaramızın Cumhuriyet tarihimizdeki yeri ve önemini özellikle Cumhuriyetimizin 100. Yılı’na giderken fırsata çevirmemiz de çok önemli.

SEKTÖR HAZIR, ŞEHRİMİZ DE HAZIR

Ankara, bilinenin aksine aslında renkli bir şehir. Merkezindeki tarihi ve kültürel alanları, kültür-sanat sosyal hayatı, akademik ve tıbbi imkânları, ilçelerimizdeki doğal zenginlikleriyle çok fazla şey vaat ediyor. Vaadinin karşılığını da almayı hak ediyor. İmkanlarımız, destinasyonlarımız, kültür varlıklarımız, altyapımız, kaliteli konaklama tesislerimiz, tecrübeli acentelerimiz, heyecanlı rehberlerimizle aslında sektör hazır, şehrimiz de hazır. Bunları bir araya getirip potansiyeli üretmemiz gerekiyor. ‘Ankara’nın en çok nesini seviyorsunuz, İstanbul'a dönüşünü’ sözünü artık tersine çevirip, toplumsal hafızadan silmemiz gerekiyor.”

CSO VE AKM MİLLET BAHÇESİ YIL SONUNDA AÇILIYOR

Ankara’da süren projeler hakkında konuşan Bakan Yardımcısı Yavuz şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) kompleksimizi ve Atatürk Kültür Merkezi’ni kapsayan millet bahçemizi hızla yürütüyoruz, bu sene sonunda açılıyor. Resim Heykel Müzesi’nde de kapsamlı bir restorasyon çalışması başlattık, içinde hem bir Çağdaş Sanat Müzesi, hem de eski Halk Ocağı Sahnesi olarak bilinen sahneyi de sizlerin kullanımına 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıl dönümünde açıyor olacağız. Korolarımız, orkestralarımız ve müzik topluluklarımızla da yeni bir çalışma başlattık. Bu yeni mekanlarla çok büyük bir sanatsal planlamayı başlattık. İnşallah 29 Ekim’de bu mekânların açılmasından sonra Ankaralılar kültür-sanata, konserlere doyuyor olacaklar. Bir hedef de yakın şehirlerin de Ankara’da kültür sanat tüketmek üzere buraya turist olarak gelmelerini sağlamak.''


Geri Dön