26 / 04 / 2024

Kocaeli Derince Millet Bahçesi yıl sonunda açılıyor!

Kocaeli Derince Millet Bahçesi yıl sonunda açılıyor!

Kocaeli'de yapımı devam eden Derince Millet Bahçesi'nde çalışmalar hızlandı. Millet Bahçesi'nin yıl sonunda açılması bekleniyor. 



İsmetpaşa Stadı’nın yıkılması sonrasında boşalan 72 bin metrekarelik alana inşa edilen Derince Millet Bahçesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kocaelikoz'dan Mevlüt Can Özçelik'in haberine göre; uzun yıllar Kocaelispor'un maçlarına ev sahipliği yapan İsmetpaşa Stadı'nın yıkımı sonrasında stadın yer aldığı bölgeye Millet Bahçesi inşası kararı alınmıştı. 2020 yılının Aralık ayında başlayan inşaat çalışmalarında yüzde 80'lik kısım bitirildi. 

Millet Bahçesinin içerisinde ise kaliteli zaman geçirmek isteyenler için her şey bulunuyor. Toplanma çayırı, Bisiklet parkuru, Yürüyüş yolları, 2 adet spor alanı, 1 adet halı saha, 1 adet süs havuzu, 1 adet Millet kıraathanesi, 1 adet biyolojik gölet, hemen üstüne konumlandırılmış seyir terası Kocaeli halkının hizmetine yer alacak. 

Kocaeli Derince Millet Bahçesi yıl sonunda açılıyor!

İnşaat ile ilgili son durum hakkında bilgi veren Lojistik Operasyon Sorumlusu Enver Demir, "2020 yılının Aralık ayında başladı buranın inşaatı. Projenin süresi 10 ay yani 300 gün olarak belirlendi.  TOKİ  bütün projelerinde sadece bize has değil pandemiden kaynaklı 4 ay süre uzatımı verdi. Daha rahat bir şekilde çalışalım diye 4 ay daha uzatıldı. Ama bu şu demek değil 4 ayın sonunda bitir. İster 4 ayın 1 haftasını kullan istersen sonuna kadar kullan. Inşaatımızın yüzde 80'lik kısmı bitti. Konutta arazinin konut olduğunu görürsünüz hemen. Ama burada peyzaj işi olduğu için insanlar bunlar çalışmıyor diyebilirler. Toprağın altına gömülen kısmı vatandaşın görme ihtimali yok. Son olarak elektrik hattı çekip çimenleri döşeyip inşaatı bitireceğiz. İnşallah yıl sonuna yetişecek. İnşaatın durması gibi bir durum söz konusu değil. Sürekli çalışma halindeyiz. Dışardan bakan burada iş yapılmıyor denir ama biz burada çalışıyoruz. Şu anda 40 kişi çalışıyor bazen sayı artıp azalıyor. 3 iş makinesi var elimizde bunları kullanıyoruz" dedi.

Kocaeli Derince Millet Bahçesi inşaatında son durum ne? 


Geri Dön