19 / 04 / 2024

Balıkesir Sındırgı MYO ek bina inşaatı devam ediyor!

Balıkesir Sındırgı MYO ek bina inşaatı devam ediyor!

Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki meslek yüksekokulu ek bina inşaatı devam ediyor. Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve hayırsever işadamı Zühtü Kandemir'in ortaklaşa yaptırdığı dört katlı binanın büyük bir bölümünün tamamlandı...




Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki meslek yüksekokulu ek bina inşaatı devam ediyor. Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, inşaatta incelemelerde bulunarak bilgi aldı. Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve hayırsever işadamı Zühtü Kandemir'in ortaklaşa yaptırdığı dört katlı binanın büyük bir bölümünün tamamlandığı inşaatta Başkan Ertuğrul’un incelemelerine Sındırgı Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Kaya Nihat Pekbay, belediye meclis üyeleri ve öğretim görevlileri de katıldı.


İlçenin gelişmesinde büyük rol oynayan yüksekokulun önemine değinen Başkan Ertuğrul, “5 bin 200 metrekarelik ve 2 bin öğrenci kapasiteli binanın büyük bölümü bitti. Sadece ince işçiliği kaldı. Ondan sonra meslek yüksekokulumuz, son derece modern bir binaya kavuşmuş olacak. Yeni bina sayesinde öğrencilerimiz 80 kişilik anfi tarzı sınıflarda, konferans salonuyla ve modern bir kütüphaneyle öğrenimlerine devam edecek. Öğretim görevlilerimiz de tek kişilik odalarda, daha rahat hizmet verecek. Balıkesir’in ilçelerinde böyle bir meslek yüksekokulu yok. Diğer ilçelerde de yapılmaya başlandı ancak onlar daha temelleriyle uğraşırken biz binayı bitirdik. Dört katlı binanın iki katını hayırsever işadamı Hacı Zühtü Kandemir karşıladı. Yine bir ilke imza atarak, 700 bin liralık kısmını karşıladı. Sındırgı Belediyesi olarak biz 1 milyon liralık kısmını, Balıkesir Üniversitesi de diğer masrafları karşılıyor. Buradan da Rektör Mahir Alkan Bey'e teşekkür ediyorum. Ek bina kazandırmamızda hiçbir zaman desteğini esirgemeyen rektörümüzün adını yaşatmak için bina bittiğinde, yüksekokulun sokağına vereceğiz.” dedi.


Zaman Gazetesi


Geri Dön