19 / 04 / 2024

Balıkesir’de her yönüyle kentsel dönüşüm tartışılacak!

Balıkesir’de her yönüyle kentsel dönüşüm tartışılacak!

Kentsel dönüşümün, kamuoyunda tam olarak anlaşılmasını sağlamak amacıyla planlanan “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi” 22 Ekim Perşembe Balıkesir Balkonuk Center'da yapılacak.



Deprem riski taşıyan ve ayrıca buna bağlı olarak niteliksiz konut stoğuna sahip olan ülkemizi çok yakından ilgilendiren ve gelecek 20 yıl içerisinde ekonomimizin lokomotifi olacağı gibi gözüken kentsel dönüşümün, kamuoyunda tam olarak anlaşılmasını sağlamak amacıyla planlanan “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi” 22 Ekim Perşembe Balıkesir Balkonuk Center'da yapılacak.


Balıkesir ve ilçelerindeki arsa sahiplerini, kat maliklerini, konut ve gayrimenkul geliştiricilerini, inşaat sektörünü, inşaat malzemeleri sektörünü ve finans sektörünü yakından ilgilendiren zirveye çok sayıda kişinin katılması bekleniyor.


KENTSEL DÖNÜŞÜME AİT SORULAR YANIT BULACAK

Kamudan ve özel sektörden, üniversitelerden çok değerli konuşmacıların katılacağı zirvede; Balıkesir' de ve ilçelerinde kentsel dönüşüm süreci içerisinde yapılması gerekenler, kentsel dönüşüm de karşılaşılacak zorluklar ve nasıl aşılacağı, kentsel dönüşümün ülke ekonomisine getireceği katkılar, kentsel dönüşümün finansal ve ekonomik boyutları, arsa sahiplerine ve kat maliklerine düşen görevler olacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Ticaret Odası'nın, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği ve TÜBİTAK MAM gibi kurumlarda destek verdiği zirvede kentsel dönüşüne dair tüm sorulara yanıtlar bulunacak.



Önce Körfez Gaazetesi


Geri Dön