29 / 03 / 2024

Balıkesir’de 2018 yılı ulaşım yılı ilan edildi!

Balıkesir’de 2018 yılı ulaşım yılı ilan edildi!

Balıkesir’de 2018 yılı ulaşım yılı ilan edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkam Zekai Kafaoğlu, bölgede hayata geçirilen yatırımlar hakkında bilgi verdi.



Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan Balıkesir’de 2018 yılı ulaşım yılı ilan edildi. Şehirde yapılan çalışmaları anlatan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkam Zekai Kafaoğlu, “Balıkesir’de neredeyse ulaşılmayan mahalle kalmazken, ekipler 2 bin kilometrelik asfalt yol hedefine ulaşmak için gece gündüz çalışıyor. İldeki tüm okul bölgelerindeki yollar da yenileniyor. Büyükşehir Belediyesi yol bakım ekipleri, Altıeylül ilçesinin ana arterlerinden birisi konumundaki Teknik Lise Caddesi’nin asfalt çalışmasını okulların açılacağı güne kadar yetiştirdi. 4 gün gibi kısa sürede yolu tamamlayarak hizmete açtık” dedi.

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Yapılan çalışmaları sürekli denetlediklerini anlatan Başkan Kafaoğlu, şunları söyledi: “Teknik Lise Caddemizde asfalt iyice bozulmuştu, neredeyse timsah sırtı olmuştu. İhale ile asfalt işini verdiğimiz firmayı bu caddeye yönlendirdik, okullar açılmadan önce yeniden asfaltlanması talimatım verdik. Yetiştirebilmek için yüklenici firma gece de durmadan çalışmasını söyledik. Biz de çalışmaları yerinde görelim diye Fen İşleri Daire Başkanımız Ayhan Arık ve ekibiyle asfalt çalışması tamamlanan alana geldik. Arkadaşlarımızın çalışmasını' gözlemliyoruz. Teknik Lise Caddemiz standartlara uygun şekilde sıcak asfalt kaplanarak trafiğin en yoğun olduğu en işlek caddelerimizden biri olan Teknik Lise caddemizdeki trafiği de daha konforlu hale getirmeyi planlamıştık. Her şey çocuklarımız için. Altıeylül ilçemizin en büyük mahallesi Bahçelievler Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi’nin de en büyük en önemli ana arteri Teknik Lise Caddesi. Burayı göz ardı edemezdik.”

52 AYRI NOKTADA

İl genelindeki asfaltlama ve kilit parke döşeme çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkam Zekai Kafaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yol yapım çalışmalarımız şehrin muhtelif yerlerinde olanca hızıyla devam ediyor. Bir taraftan asfalt kaplama çalışmaları, diğer yandan kilit parke taşı döşeme çalışmaları sürüyor. Aynı anda günlük ortalama 52 ayrı noktada çalışmalar yapılıyor. Kırsal mahallelerimizde de çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bir taraftar yüklenici firmalarımız diğer taraftan Fen İşleri Daire Başkanlığımıza bağlı ekiplerimizin marifetleri ile yola devam ediyoruz. Durmak yok yola devam diyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için gece gündüz çaba sarf ediyoruz.”

ADLİYE KAVŞAĞI AÇILACAK

Başkan Zekai Kafaoğlu, köprülü kavşak çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Adliye Kavşağı’nın eylül ayı sonunda trafiğe açılacağının müjdesini veren Başkan Zekai Kafaoğlu, “Yol yapım çalışmalarının yanı sıra kavşak çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Adliye Kavşağı’ndaki çalışmalarımız da oldukça hızlı ilerliyor.

Döviz kurlarından kaynaklanan demirde ve asfalttaki maliyetlerin yükselmesinden dolayı firmalarımız zorlanmasına rağmen çalışmalarına ara vermeden devam ediyorlar. İnşallah kısa sürede yolu hizmete açmayı planlıyoruz. Eylül ayırım başında açılacaktı ama firma normal süresinden önce bitirmeyi planlıyordu ancak tamamlayamadı.

Adliye Kavşağı’nın dışında Cengiz Topel Caddesi üzerinde de bir kavşak çalışmamız var. Orayla ilgili de yüklenici firma ile sürekli görüşüyoruz. Onu da sıkıştırıyoruz. Oranın da bir an önce açılarak Karesi ve Altıeylül ilçelerini birbirine bağlayarak trafiğini rahatlatmak istiyoruz. Emniyet kavşağından adliye kavşağına kadar şehir yaşayanlarının rahatlamış ve trafiği rahatlatmış olacağız.”


Geri Dön