26 / 04 / 2024

Balıkesir'de 34 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor!

Balıkesir'de 34 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor!

Balıkesir'de 1986 yılında İller Bankası Şehir Plancıları tarafından imar çalışması gerçekleşen Sanayi 2. Kapı bölgesindeki 34 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor...



1986'de İller Bankası Şehir Plancıları tarafından imar çalışması tamamlanan,18.02 bölgesi olarak bilinen Sanayi 2. Kapı bölgesinde yer alan 34 yıllık mülkiyet sorunu vatandaşların tapu ile aldıkları parsellerin tamamının korunması şartıyla çözülüyor. Toplumsal fayda ve katılımcılık ilkesi ön planda tutulup hazırlanan planlar 3 Mart itibarıyla askıya çıktı. 1 Nisa tarihine kadar sürecek askı sürecinde isteyen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi zemin katta planları inceleyebiliyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Balıkesir Sanayi 2. Kapı bölgesinde 18.02 imar planında yer alan 34 yıllık mülkiyet sorunu, vatandaşların tapu ile aldıkları parsellerin tamamının korunması amacıyla çözülüyor. Süreci sağlıklı bir şekilde işletmek için toplumsal fayda ve katılımcılık ilkesini ön planda tutup çalışan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yıllar boyunca devam eden sorunu çözerek vatandaşların da mağduriyeti sona erecek. Mahkeme gerekçeleri dikkate alınıp hazırlanan imar planları 3 Mart itibarıyla askıya çıkarıldı. Askı süreci 1 Nisan'a tarihine kadar devam edecek. Hazırlanan imar planları, Büyükşehir Belediyesi'nde vatandaşlar tarafından incelenebiliyor.

1986'DA İMARA AÇILMIŞTI

Balıkesir Sanayi 2. Kapı bölgesinde yer alan 18.02 imar planındaki mülkiyet sorunun kaldırılması hakkında gelişmeler sürüyor. 18.02 bölgesinde tarlaların arsaya dönmesiyle vatandaşların kendi aralarında yaşanan itilaflar nedeniyle mahkemece yapılaşmaya ara verilmişti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz 1986 yılında İller Bankası Şehir Plancıları tarafından imar çalışması tamamlanan bölgede bulunan mülkiyet sorunlarının ortadan kaldırılarak vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için talimat vermişti.

VATANDAŞIN HAKKI GÖZETİLDİ

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmaların sonucunda imar planı 3 Mart itibarıyla askıya çıktı. Vatandaşlar 1 Nisan tarihine kadar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zemin katta askıya çıkan imar planları inceleyebilecek. Vatandaşlardan gelen taleplere göre hazırlanan ve mahkemece verilen iptal nedenleri dikkate alınıp hazırlanan planlarda, vatandaşların tapu ile aldıkları parsellerin tamamı korundu.

ORTAK İRADE ÇÖZÜM GETİRDİ

3194 Sayılı İmar Kanunun 18. ve 19. maddeleri uyarınca Karesi İlçesi  TOKİ  Yeni Mahalle Paşaalanı, Üçpınar mahalleri ve Altıeylül İlçesi Gümüşçeşme, Ayşebacı mahallelerinde 18.02 nolu imar uygulama sahasına ait kadastral parsele dönüş, imar sıralı dağıtım cetvelleri ve parselasyon  planı çalışmaları; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı'nın ortaya koyduğu irade ile çözüldü. Bölgeye yaşanabilir, modern bir yaşam alanı kazandırılması amaçlanıyor.


Geri Dön