26 / 04 / 2024

Balıkesir Sanayi 2. Kapı bölgesindeki mülkiyet sorunu çözülüyor!

Balıkesir Sanayi 2. Kapı bölgesindeki mülkiyet sorunu çözülüyor!

1986'da İller Bankası Şehir Plancıları tarafından imar çalışması yapılan,18.02 bölgesi olarak bilinen Sanayi 2. Kapı bölgesindeki 34 senelik mülkiyet sorunu vatandaşların tapu ile aldıkları parsellerin tamamının korunması kaydıyla çözüme kavuşturuluyor.



Balıkesir Sanayi 2. Kapı bölgesinde 18.02 imar planındaki 34 senelik mülkiyet sorunu, vatandaşların tapu ile aldıkları parsellerin tamamının korunması kaydıyla çözülüyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, başından bu yana süreci sağlıklı bir şekilde işletmek için toplumsal fayda ve katılımcılık ilkesini ön planda tutarak çalışmalar yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, senelerdir süregelen sorunu çözüme kavuşturarak vatandaşların da mağduriyetine son verecek. Mahkeme gerekçeleri dikkate alınarak hazırlanan imar planları 3 Mart 2020 tarihi itibarıyla askıya çıkarıldı. Askı süreci 1 Nisan tarihine kadar sürecek. Hazırlanan imar planları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde vatandaşlar tarafından da incelenebilir.

1986'DA İMARA AÇILMIŞTI

Balıkesir Sanayi 2. Kapı bölgesindeki 18.02 imar planındaki mülkiyet sorunun kaldırılması ile ilgili gelişmeler de sürüyor. 18.02 bölgesinde tarlaların arsaya dönmesiyle vatandaşların kendi aralarında yaşanan itilaflarından dolayı mahkeme tarafından yapılaşma durduruldu.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz 1986 'da İller Bankası Şehir Plancıları tarafından imar çalışması gerçekleştirilen bölgedeki mülkiyet sorunlarının ortadan kaldırılarak vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için talimat verdi.

VATANDAŞIN HAKKI GÖZETİLDİ

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği çalışmaların neticesinde imar planı 3 Mart 2020 tarihi itibarıyla askıya çıktı. Vatandaşlar 1 Nisan tarihine kadar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zemin katta askıya çıkan imar planları inceleyebilecek. Vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda hazırlanan ve mahkeme tarafından verilen iptal gerekçeleri dikkate alınarak hazırlanan planlarda, vatandaşların tapu ile aldıkları parsellerin tamamı da korundu.

ORTAK İRADE ÇÖZÜM GETİRDİ

3194 Sayılı İmar Kanunun 18. ve 19. maddeleri uyarınca Karesi İlçesi  TOKİ  Yeni Mahalle Paşaalanı, Üçpınar mahalleri ve Altıeylül İlçesi Gümüşçeşme, Ayşebacı mahallelerinde 18.02 nolu imar uygulama sahasına ait kadastral parsele dönüş, imar sıralı dağıtım cetvelleri ve parselasyon  planı çalışmaları; Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı'nın ortaya koyduğu irade ile çözüme kavuşturuldu. Bölgeye yaşanabilir, modern bir yaşam alanı kazandırılması da planlanıyor.


Geri Dön