19 / 04 / 2024

Balıkesir'de şehit polisler adına yapılan tesis hizmete açıldı!

Balıkesir'de şehit polisler adına yapılan tesis hizmete açıldı!

Balıkesir Büyükşehir Başkanı Edip Uğur, şehit olan Balıkesirli Astsubay Çavuş Deniz Göçkün ve Özel Harekat Polisi Aydın Nazillioğlu’nun adına yapılan park, çeşme ve tesisleri hizmete açtı



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, terör saldırılarında şehit olan Balıkesirli Astsubay Çavuş Deniz Göçkün ve Özel Harekat Polisi Aydın Nazillioğlu'nun adına yapılan park, çeşme ve tesislerin açılış törenlerine katıldı. İlk tören Karesi'deki Adnan Menderes mahallesinde, 6 Eylül 2015'te Hakkari'de PKK'nın yola döşediği mayını patlatmasıyla şehit olan Astsubay Çavuş Deniz Göçkün adına yapılan parkta düzenlendi. Törene, Başkan Uğur ve eşiyle birlikte şehidin ailesi, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Tuğgeneral İshak Dayıoğlu ve eşi, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Anne ve babasıyla kurdele kesti


"Güçlü devlet, güçlü millet" vurgusu yapan Başkan Uğur, "Anadolu'nun her yanı vatanı uğruna şahadet şerbetini içen şehitlerimizle dolu. Rabbim aynı uğurda şehit olan Deniz Göçkün kardeşimizin ve hiç düşünmeden vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimizin mekanını cennet eylesin" dedi. Şehit Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün Parkı'nın açılış kurdelesini, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şehidin annesi ve babasıyla birlikte kesti.


Çeşme ve meydan düzenlemesi


İkinci tören ise Altıeylül'e bağlı Bayat'taki Şehit Özel Harekat Polisi Aydın Nazillioğlu'nun baba ocağında yapıldı. Köy camisinin de bulunduğu alanda Nazillioğlu'nun adını taşıyan mekan ve çeşmenin açılış törenine ilgi büyüktü. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Bugün açacağımız çeşme ve meydan düzenlemesi ve yine biraz sonra ziyaret edeceğimiz Orman Bölge Müdürlüğümüzün ağaçlandırdığı Şehit Polis Aydın Nazillioğlu Hatıra Ormanı sayesinde şehidimizin isminin sonsuza dek yaşamasını diliyorum" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön