20 / 04 / 2024

Balıkesir'de tarihi yapılar restore ediliyor!

Balıkesir'de tarihi yapılar restore ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan tarihi yapıları restore ederek şehre kazandırıyor. Özellikle Marmara, Edremit ve Karesi ilçelerindeki tarihi yapılar restore çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. 



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehir belleğine sahip çıkmaya devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; belediye ekipleri Marmara, Edremit ve Karesi ilçelerinde bulunan tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında tarihi binaların tadilat, onarım ve restorasyonlarını yapacak olan Büyükşehir, şehirdeki tarihi ve kültürel mirasın korunması noktasında yatırım ve projelerine devam edecek.

Hükümet Konağı müze olacak 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Marmara İlçesi’ndeki bir dönem Jandarma Karakolu ve bir süre de Hükümet Konağı olarak hizmet veren taş binanın kent müzesine dönüştürülmesini için restorasyon çalışmalarını başlattı. İlçede turizmi canlandırması beklenen müzede bölgenin arkeolojik ve etnografik eserler sergilenecek.

Edremit'te 35 tarihi bina yenilenecek 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlık, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve  Edremit Belediyesi iş birliğiyle Edremit'te yürütülen “Tarihi Edremit Evleri Gün Yüzüne Çıkıyor: Gazi İlyas Caddesi Sokak Sağlıklaştırılması Projesi” kapsamında 35 binanın restorasyonu için hazırlık çalışmalarını tamamladı. Edremit’in eski evlerinin yeniden hayat bulacağı proje ile bölgenin tarihi ve kültürel yapısı ile yeni bir turizm merkezi olması hedefleniyor.

Osmanlı Dönemi evleri de yenileniyor 

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan ve Karesi Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 150 yıllık Ekinel Evi’nde de restorasyon çalışmaları başladı. İlçenin geleneksel ev mimarisini yansıtan ve halen konut olarak kullanılan ve Osmanlı Dönemi’nin sonlarında inşa edilen yapı, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ihtiyaca göre kullanıma açılacak.
 

Balıkesir Manyas’ta arsa fiyatları üç katına çıktı!


Geri Dön