29 / 03 / 2024

Balıkesir'de tarihi binalar restore ediliyor!

Balıkesir'de tarihi binalar restore ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan tarihi yapıları restore ederek yeniden ayaklandırıyor. 



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, tarihi yapıları restore ederek kente kazandıracak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi, Marmara, Edremit, Karesi ve Havran ilçelerinde bulunan tarihi yapılarda ve kent merkezindeki tarihi çeşmelerde restorasyon çalışmalarına başladı.

Çalışmalar dahilinde Büyükşehir Belediyesi, tarihi binaların; tadilat, onarım ve restorasyonları ile Havran Belediyesi ortaklığında Terzizade Saadettin Bey Konağı’nı da restore ediyor.

MARMARA’DA TARİHİ BİNA KENT MÜZESİ OLACAK 

1905 yılında Marmaralı Pantelis ailesinden; Kaptan Vasilis, Zannis ve Dimitris tarafından toplanan paralarla Rum Kız Okulu olarak yapılan bir dönem Jandarma Karakolu ve bir süre de Hükümet Konağı olarak hizmet veren taş binanın, kent müzesine dönüştürülmesini için Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar için düğmeye bastı. 

TARİHİ EDREMİT EVLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK 

Edremit Kaymakamlığı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi işbirliğinde yürütülen “Tarihi Edremit Evleri Gün Yüzüne Çıkıyor: Gazi İlyas Caddesi Sokak Sağlıklaştırılması Projesi” kapsamında 35 binada restorasyon çalışmaları başlatıldı. Edremit’in eski evlerinin yeniden ayaklanacağı proje ile bölgenin tarihi ve kültürel yapısı ile yeni bir çekim merkezi olması amaçlanıyor.

150 YILLIK EKİNEL EVİ RESTORE EDİLİYOR 

Karesi ilçesine bağlı Karesi Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan yaklaşık 150 yıllık Ekinel Evi’nde de restorasyon çalışmaları için çalışmalar başladı. Bölgenin geleneksel ev mimarisini yansıtan ve halen konut olarak kullanılan Osmanlı Dönemi’nin sonlarında inşa edilen yapı, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ihtiyaca göre kullanıma açılacak.

ATATÜRK’ÜN HATIRASI YAŞATILIYOR 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Havran Belediyesi ile Mustafa Kemal Atatürk’ün 14 Nisan 1934’te Havran’a geldiğinde kaldığı Terzizade Saadettin Bey Konağı’nın, Balıkesir’de, Atatürk’ün hatıralarını yaşatmak amacıyla aslına uygun bir şekilde restore edilmesi çalışmaları hızla devam ediyor. Konak restore çalışmaları sonrasında müze olarak hizmete açılacak.  
 

Balıkesir'de tarihi yapılar restore ediliyor!


Geri Dön