25 / 04 / 2024

Tekirdağ'daki tarihi binalar restore ediliyor!

Tekirdağ'daki tarihi binalar restore ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi binaları restore ediyor...



Tekirdağ'da "Miras Atölyesi II Projesi" kapsamında yok olmaya yüz tutmuş olan kültür varlıklarını kırsal turizme kazandırmak amacıyla başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje çalışmaları kapsamında Uçmakdere Mahallesi'nde, tarihi 2 ahşap bina aslına uygun bir olarak restore edildi.

Bir asırdan uzun süren yıpranmışlığın ardından ilk zamanlardaki haline kavuşan tarihi binalar, doğal güzellikleriyle kırsal turizm tutkunlarının gözdesi olan Uçmakdere'yi ziyaret edenlerin de ilgisini çekiyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, turizmin belediyenin beş temel vizyonu arasında yer aldığını belirtti.

Doğal güzelliklere ve kültürel zenginliklere sahip Tekirdağ'ın, kırsal turizm alanında büyük bir potansiyeli olduğunu dile getiren Albayrak "Kültür varlıklarımızın restorasyonuyla turistler tarafından ziyaret edilebilecek yerlerin sayısı daha da artmış olacak. Tekirdağ'ı, kırsal turizmin önde gelen merkezlerinden biri haline getirmek hedefimizdir." diye konuştu.

Uçmakdere Mahalle Muhtarı Burhan Elmas da yapılan çalışmalarla tarihi evlerin turizme kazandırılacağını belirtti.


Geri Dön