28 / 03 / 2024

Balıkesir'de yapılacak devlet hastanesinin ihalesi ne zaman yapılacak?

Balıkesir'de yapılacak devlet hastanesinin ihalesi ne zaman yapılacak?

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, vatandaşların dört gözle beklediği yeni devlet hastanesi için düğmeye basıldı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce 15 Ekim de ihalesi yapılacak..



Burhaniye'ye yapılması planlanan ve senelerdir ilçe halkının hasretle beklediği gün geldi. Burhaniye Devlet Hastanesinin ihalesi 15 Ekim de  Ankara  da yapılıyor. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından; Burhaniye Devlet Hastanesi yapım işi, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile yapılacak. Binanın, 6 katlı betonarme yapı(2 kat Bodrum+Zemin+3) olacağı açıklandı. İhale yapıldıktan sonra sözleşmenin yapılmasının hemen ardından 10 gün içinde yer teslimi yapılacak. Sağlık Bakanlığı, iş bitim süresini ise 800 takvim günü olarak belirledi.

Belediye Başkanlığı görevine gelmeden önce, yeni bir devlet hastanesinin yapılması konusunda çalışacağını anlatan ve göreve geldikten sonra da hastane yapımı için görüşmelerini sürekli devam ettirerek işin takipçisi olan Belediye Başkanı Necdet Uysal " İlçemize yapılacak olan yeni hastane binası yapım işi ihalesi ile ilgili haber bizi oldukça sevindirdi. Burhaniye'mizin, senelerdir yeni bir hastaneye ihtiyacı olduğunu vurguluyorduk. Mevcut hastanemiz sürekli gelişen ve büyüyen Burhaniye'mize yanıt vermemekte, çağın teknolojileri karşısında geri kalmaktaydı. Göreve gelmeden önce Burhaniye için yeni bir hastanenin ilçeye kazandırılacağı konusunda söz vermiştik ve sözümüzü yerine getirmek için gerek şahsım gerekse bizi Ankara'da temsil eden büyüklerimiz bu konunun sıkı takipçisi olduk ve sonunda istediğimizi aldık. 15 Ekim'de hastanemizin bina yapım işi ihale ediliyor. Bu süreçte yanımızda olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön