19 / 04 / 2024

Balıkesir'deki riskli 51 okul için yıkım kararı!

Balıkesir'deki riskli 51 okul için yıkım kararı!

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan kontroller ve değerlendirmelerin ardından Balıkesir'de deprem riski taşıyan 51 eğitim binası için yıkım kararı verildi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Valilik tarafından yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan kontroller ve değerlendirmeler sonucunda hazırlanan "deprem tahkik raporları" sonucundan sonra risk taşıyabileceği değerlendirilen binaların yıkılması hakkında karar alındığı belirtildi.

Öğrencilerin sağlıklı bir ortamda eğitimlerini sürdürmesi amacıyla kararın alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu kapsamda 51 eğitim binamız için yıkım kararı alınmıştır. Bu binalardan 10'u aynı bahçedeki sağlam olan diğer blokta, bunun dışındaki 41 okulumuzda ise öğrencilerimiz kayıt bölgesindeki en yakın okulda eğitimlerine devam edecektir.

Eğitim öğretimin aksamaması için il ve ilçe müdürlüklerince planlama yapılmış ve tüm tedbirler alınmış olup, okullardaki idarecilerimiz öğrencilerimize gerekli yönlendirmeyi yapacaklardır. Yıkım kararı alınan eğitim binalarının en kısa sürede yıkılarak yeniden yapımı için tüm çalışmalar başlatılmıştır."

Depreme dayanıksız okullar yıkılıyor!

Okul binaları güvenli mi?


Geri Dön