23 / 04 / 2024

Murat Hazinedar'ın Ortaköy'deki malikanesi için yıkım kararı!

Murat Hazinedar'ın Ortaköy'deki malikanesi için yıkım kararı!

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın iki katlı olarak satın aldığı ancak daha sonra imara aykırı olarak iki katı yer altında 5 katlı bir malikaneye dönüştürdüğü yapısı için yıkım kararı çıktı. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın 2015 yılında Süzer Holding'ten satın aldığı malikane için hem yıkım hem para cezası kararı verdi. Hazinedar'ın 450 metrekarelik arazi üzerine iki katlı bina olarak satın aldığı, hemen bitişiğindeki üzerinde yıkık bir bina olan araziyle birleştirererek imara aykırı olarak iki katı yer altında 5 katlı bir malikaneye dönüştürdüğü yapı yıkılacak.

 

Murat Hazinedar ın Ortaköy deki malikanesi için yıkım kararı!

 

Sabah Gazetesi'nden Naif Karaman'ın haberine göre, Ortaköy Itri Sokak'taki kaçak villa için birçok ihbar geldi. İhbarlar üzerine harekete geçen İBB ekipleri kaçak yapıyla ilgili bir tutanak tutup Beşiktaş Belediyesi'ne gönderdi. Belediye, binayla ilgili encümenden yıkım kararı aldı ve 20 bin 920 lira para cezası verdi. Hazinedar ise yolu işgal eden duvarın yolun güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldığını açıkladı.


Geri Dön