26 / 04 / 2024

Balıkesir'e 175 milyon liralık 31 tesis!

Balıkesir'e 175 milyon liralık 31 tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'de Çay Deresi Rekreasyon Alanı'nda düzenlenen 31 tesisin temel atma törenine katıldı.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'de Çay Deresi Rekreasyon Alanı'nda düzenlenen 175 milyon lira değerindeki 31 adet tesisin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Kasım Bostan, Mahmut Poyrazlı, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende Bakanlığın yatırımları film eşliğinde tanıtıldı.


Bakan Eroğlu'na Balıkesir'e yaptığı yatırımlar için teşekkür eden Başkan Uğur, "Kısa süre içinde açacağımız Çay Deresi'nde tekneler yüzecek, rekreasyon alanları, ticari alanlar Balıkesir'e ayrı bir değer katacak" dedi.


"KENTE 109 MÜJDE VERDİK"


Balıkesir'e yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Eroğlu, "Şimdiye kadar Balıkesir'e 106 müjde verdik. Bunların toplam bedeli 1 milyar 250 milyon lira. Bugün de 223 milyon liralık 29 müjde getirdik. Heybemiz dolu geldik. Topladığımız zaman 135 müjde yapar. Toplam miktar da 1 milyar 430 milyon lira. Bugün getirdiğimiz 29 müjdenin 21'i DSİ, 7'si Orman Genel Müdürlüğü, biri de Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait" dedi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Edremit, Altınoluk, Havran ve Sındırgı'da otomatik ölçüm istasyonları kuracağını ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:


"Geçen gelişimde verdiğim 106 müjdenin 55'i şu anda yapılmış durumda. İnşallah bunları bitireceğiz. Balıkesir, kıyıda, köşede kalmış bir ildi ve içme suyu bile yoktu. Çoğu iş, temeli atılmış bekliyordu. Hükümet olarak Balıkesir'e geçen yıl sonuna kadar 23 milyar liralık yatırım yaptık. Daha yapılacak çok iş var. Marmara Gelişim Projesi kapsamında Balıkesir'e 2019'a kadar çok değerli yatırımlar yapılacak."


HAYVAN BAKIMEVİ AÇILDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Türkiye'nin en büyük Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi de Bakan Eroğlu ve Başkan Uğur tarafından törenle açıldı.


Yeni Asır 


Geri Dön