29 / 03 / 2024

Balıkesir'e 60 milyonluk yatırım!

Balıkesir'e 60 milyonluk yatırım!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma Limanı sahilinde çevre kirliliği nedeniyle denize girilemediğini hatırlatarak, bu soruna acil çözüm bulacaklarını söyledi.




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma Limanı sahilinde çevre kirliliği nedeniyle denize girilemediğini hatırlatarak, acil çözüm bulacaklarını söyledi. Bandırma'da atık suların doğrudan denize boşaltıldığını belirten Uğur, Güney Marmara'nın 5 ilçesinde arıtma için altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bölgedeki atıksu arıtma rehabilitasyonlarının 60 milyon lira tutarında olduğunu kaydeden Uğur, Bandırma'nın düzenli katı atık depolamasının olmadığını kaydetti. Güney Marmara Bölgesi'nde yer alan Bandırma, Gönen, Manyas, Erdek ve Marmara Adası'nda kışın 285 bin, yazın 500 bin kişinin yaşadığını belirten Başkan Uğur, "Atık miktarı 285 bin nüfusa göre günde 350 ton, yazın 600-700 tona çıkıyor. Önce vahşi depoları rehabilite etmek için çalışıyoruz. Güney Marmara'nın düzenli atık depolama alanlarının rehabilitasyonu 60 milyon lira. AB Katılım Öncesi Yardım programında Bandırma'nın atık suyu, eksik kalan kanalizasyonlarıyla ilgili bir çalışma var. Yine Bandırma'da birçok mahallede içme suyu çalışmaları tamamlandı" dedi. 


Uğur, sözlerini şöyle tamamladı: "Son 10 günde Edremit, Narlı, Altınoluk, Gönen, Bigadiç, Savaştepe, Havran ve Bandırma kırsalına yaptığımız içme suları, Akçay su şebekesi toplamı 200 milyon lira, hepsinin ihalesini yapıyoruz. Nisan'da hepsinin temelini atacağız. Çevreci bir Büyükşehir olarak üzerimize düşeni yerine getiriyoruz." 


Bandırma'ya Cemevi desteği


Başkan Edip Uğur, Alevi Kültür Derneği Bandırma Şubesi yöneticileriyle de bir araya geldi. Uğur, yapımı süren Bandırma Cem Evi Kültür ve Hizmet binasını gezdi. Dernek Başkanı Sevim Dektaş'tan bilgi alan Uğur, bina için desteği sürdüreceklerini söyledi. Uğur, Alevi Kültür Derneği'nin daha önceki bir müracaatı üzerine derneğe doğalgaz ve bazı ihtiyaçları için 55 bin liralık destek verdiklerini hatırlattı.



Yeni Asır


Geri Dön