26 / 04 / 2024

Balıkesir'e 750 dönümlük millet bahçesi geliyor!

Balıkesir'e 750 dönümlük millet bahçesi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Çamlık mevkisinde 750 dönümlük bir millet bahçesi kazandıracaklarını müjdeledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Valiliği'nde katıldığı il değerlendirme toplantısından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada Balıkesir'de hayata geçirecekleri projeleri anlattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, Karesi Yeni Mahalle Bölgesi'nde Büyükşehir Belediyesine 100 dönüm alanı rezerv alan olarak verdiklerini belirterek, Çamlık mevkisinde de 750 dönümlük bir millet bahçesi kazandıracaklarını dile getirdi.

Balıkesir e 750 dönümlük millet bahçesi geliyor!

Millet bahçesinde yürüme yolları, bisiklet yolları, millet kıraathanesinin olacağını söyleyen Murat Kurum, "Vatandaşımız 7 gün 24 saat vakit geçirebileceği bir alanı da kazandıracağız. Bandırma'da entegre su projesi kapsamında atık su arıtma tesisi, su ve kanalizasyon projesi gerçekleştiriyoruz. Bu projenin maliyeti 30 milyon avro yani yaklaşık 200 milyon lira bedelle 153 bin kişiye hizmet verecek. Bu projenin ihalesi şubat ayı içinde yapılacak. Erdek Tatlısu'da 87 hektarlık bir alan var, mülkiyeti Hazine'ye ait. Bu alanda hem Erdek hem de Bandırmalı vatandaşlarımızın yararlanması için yaklaşık 400 konutluk bölgeye yakışır örnek bir proje gerçekleştireceğiz." dedi.

Zağnos Camisi etrafında bir sokak sağlıklaştırma projesi yapacaklarını da söyleyen Kurum, söz konusu çalışmanın da önümüzdeki hafta pazartesi günü başlanacağını belirtti.

Bakan Kurum, Dursunbey'de 160 adet sosyal konut uygulaması gerçekleştireceklerini dile getirerek, "Havran'da Çanakkale kahramanlarımızdan Seyit Onbaşı'nın memleketinde, Seyit Onbaşı'nın anısını yaşatacak 80 dönüm alanda bir millet bahçesi projesini de Bakanlığımız ve  TOKİ  bünyesinde gerçekleştireceğiz. Seyit Onbaşı'nın memleketine bir millet bahçesini kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.
 


Geri Dön