24 / 04 / 2024

Adana Yüreğir'e 30 dönümlük meydan yapılacak!

Adana Yüreğir'e 30 dönümlük meydan yapılacak!

Adana Yüreğir, ‘Yerinde Kentsel Dönüşüm’ modeli ile modern bir kent olma yolunda hızla ilerliyor. Adanalılar tarihi Taşköprü ile bütünleşen 30 dönümlük, sosyal etkinliklerin düzenleneceği kentin en büyük meydanına kavuşacak.



Yüreğir, kentsel dönüşüm projeleri ile çağ atlarken,  Adanalılar tarihi Taşköprü ile bütünleşen 30 dönümlük, sosyal etkinliklerin düzenleneceği kentin en büyük meydanına kavuşacak.


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Şu ana kadar, Kışla Mahallesi’nde 324 konut yıkıldı, yerine 772 konut ve 43 iş yeri yapılıyor. Hemen yanında, 2. etap çalışmaları başladı. Yüreğir’de 9 ayrı bölgeyi kapsayan dönüşüm için plan ve projeler tamamlandı” dedi. “İlçemizi bir cazibe merkezi haline getirdik” diyen Çelikcan “Kentsel dönüşüm projesini hızlı bir şekilde tamamlayacağımıza gönülden inanıyoruz. Yüreğir, kent meydanıyla, konutuyla, alışveriş merkezleriyle, ofisleriyle, parklarıyla, yeşiliyle Adana’nın modern yüzü olacaktır” ifadelerini kullandı.


Star 


Haber  Adana  5 Ocak Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


5 Ocak Gazetesine önemli açıklamalarda bulunan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 9 ayrı bölgede başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçenin çehresinin değişmeye başladığını belirtti.  AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı'nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığına atanmasının Adana için çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek 'Yüreğir'de hazırladığımız kentsel dönüşüm projeleri artık daha hızlı ilerliyor' diye konuştu.


BAKAN TALİMAT VERDİ

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''İki yıldan bu yana Çevre ve Şehircilik Bakanlığında bekleyen ve Afet Riskli Alan ilan edilen Kozan ve Sanayi Çarşısı'nı kapsayan projemizi onay için bakanlığa sunduk. Sayın Bakanımız Fatma Güldemet Sarı, Adana'yı ziyaretinde Kozan çarşısını gezmiş ve vatandaşlarla sohbet etmişti. Vatandaşlarımız da kentsel dönüşüm bir an önce hayata geçirilmesini istemişlerdi. Konunun önemini bilen Bakanımız bürokratlara gerekli talimatı verdi ve çalışmalarımız hızlandı. Adana'ya yakışan çok önemli bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 22 hektar alan içerisinde 192 adet konut, 800 adet işyeri bulunmakta iken proje sonrası 916 adet konut, 338 ofis ve 220 adet ofis binaları, altında mağaza 140 adet konut altı işyeri planlamaktadır. Biz bu projeyle burada planlı ve modern bir yaşam alanı oluşturacağız'' dedi.


ADANA YENİ BİR KENT MEYDANINA KAVUŞUYOR

Başkan Çelikcan ''Dönüşüm alanı içerisinde Adana kent meydanı da yapılacak. 30 dönüm alan üzerine kurulacak olan kent meydanında birçok etkinlik yapılabilecek şekilde bir alan oluşturacağız.  Ulaşımı dolayısıyla tüm Adana'ya hizmet edecek ve Tarihi Taşköprü ile de bir bütünlük sağlayacak kent meydanı Adana'ya hayırlı olsun'' ifadelerini kullandı


İŞTE YÜREĞİR'DEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARI

Kışla I. Bölge ( 6 ha ) Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kentsel dönüşüm alanındamevcut 324 Konut, 25 İşyeri bulunmakta iken, kentsel dönüşüm projesi ile 772 Adet Konut ve 43 adet işyeri, yapımı projelendirilmiş ve inşaatları halen devam ediyor..


Kışla 2.Bölge ( 6,3 ha  ) Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında: 415 Konut, 25 İşyeri bulunmakta iken, Proje sonrası 800 Adet Konut ve 100 Adet İşyeri projesi planlanmaktadır.


Karacaoğlan ( 13,5 ha)  1 . Etap (5,5 ha) Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Eğitim Tesisi, Dini Tesisi, 454 Ad. Konut ve 49 Adet İşyeri yapılması düşünülmekte olup, Hak sahipleri ile görüşmeler devam etmektedir.


Başak ( 22,5 ha ) Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Projeler tamamlanmış olup,  TOKİ  'de kontrol aşamasında bulunmaktadır. Başak Mahallesinde yaklaşık 857 Adet bina, 40 İşyeri bulunmakta iken, Proje sonrası 1490 Ad. Konut, 72 Ad. İşyeri planlanmaktadır.


Akıncılar ( 5,7 ha) ,Yavuzlar ( 5,5 ha), Serinevler ( 6,5 ha)  Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projelerine başlanacaktır.


Cumhuriyet  ( 22 ha ) Afet Riskli Alan'a ait Projeler tamamlanmış olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda imar planı onayı bekleniyor. Alan içerisinde; 192 Ad. Konut, 800 Ad. İşyeri bulunmakta iken Proje sonrası 916 Ad. Konut, 338 Ofis ve 220 Ad. Ofis binaları altında Mağaza, 140 Ad. Konut altı işyeri planlanmaktadır.


19Mayıs-Koza -Yeşilbağlar ( 76 ha ) Afet Riskli Alan ve Koza -Yeşlbağlar Rezerv Alanı  ( 75 ha ) Mühendislik- Müşavirlik Hizmet Alımı ihale süreci devam ediyor.


Misis Rezerv ( 52 ha ) Talebimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu.



Adana 5 Ocak



Haber Ekonomi Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Adana Yüreğir, 'Yerinde Kentsel Dönüşüm' modeli ile modern bir kent olma yolunda hızla ilerliyor.Yüreğir, kentsel dönüşüm projeleri ile çağ atlarken, Adanalılar tarihi Taşköprü ile bütünleşen 30 dönümlük, sosyal etkinliklerin düzenleneceği kentin en büyük meydanına kavuşacak. 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Şu ana kadar, Kışla Mahallesi'nde 324 konut yıkıldı, yerine 772 konut ve 43 iş yeri yapılıyor. Hemen yanında, 2. etap çalışmaları başladı. Yüreğir'de 9 ayrı bölgeyi kapsayan dönüşüm için plan ve projeler tamamlandı" dedi. "İlçemizi bir cazibe merkezi haline getirdik" diyen Çelikcan "Kentsel dönüşüm projesini hızlı bir şekilde tamamlayacağımıza gönülden inanıyoruz. Yüreğir, kent meydanıyla, konutuyla, alışveriş merkezleriyle, ofisleriyle, parklarıyla, yeşiliyle Adana'nın modern yüzü olacaktır" ifadelerini kullandı.


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön