29 / 03 / 2024

Ballıkuyumcu kentsel dönüşüm planı davalık!

Ballıkuyumcu kentsel dönüşüm planı davalık!

Ballıkuyumcu kentsel dönüşüm planı davalık oldu. Ankara Ballıkuyumcu Mahallesi' ndeki Kentsel Dönüşüm alanı nazım ve de uygulama imar planını Mimarlar Odası Ankara Şubesi yargıya taşıdı.



Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi'nin Etimesgut İlçesi Ballıkuyumcu Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje Alanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı kararının, yürütmesinin durdurulması talebiyle Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi tarafından dava açıldı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan plana dava açtıklarını söyledi. Candan "Şu anda boş olarak Etimesgut ilçesi sınırlarında bulunan alan, "Seyrek Yoğunluklu Kentsel Gelişme Alanı" olarak ayrılmış bir alanken planlarla yoğun yapılaşma getiriliyor. Hmax serbest verilmiş durumda, Belediye Meclisi'nin Kentsel dönüşüm proje kararında 3250 adet konut, ticaret alanından bahsediliyor. Bu şekilde alanda yoğunluk ve nüfus artışı söz konusu olacak. 185 hektarlık planlama alanı üst ölçekli plana aykırı olarak yüksek yoğunluklu konut alanı şeklinde planlanmış durumda. Ballıkuyumcu'ya ballı bir plan yapılmış durumda. Bu yoğunluğun getirildiği alan şu anda bomboş, büyük bir bölümü özel mülkiyete ait. 


Alanda onaylanan Ballıkuyumcu Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje Alanı 1 / 5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı karan, planlama esaslarına ve şehircilik ilkelerine aykırı durumda olduğu için konuyu yargıya taşıdık, davayı açtık. " ifadelerini kullandı. 


Anadolu


Geri Dön