29 / 03 / 2024

Bandırma İlaç Fabrikası açıldı!

Bandırma İlaç Fabrikası açıldı!

Bakan Faruk Çelik, Balıkesir’e çıkarma yaptı. Etkin Bandırma İlaç Fabrikası’nın açılışına katılan Çelik, Onyedi Eylül Üniversitesi’ne ziraat fakültesi yapılması için arazi tahsisi sözü verdi



Bakan Faruk Çelik, Balıkesir’e çıkarma yaptı. Etkin Bandırma İlaç Fabrikası’nın açılışına katılan Çelik, Onyedi Eylül Üniversitesi’ne ziraat fakültesi yapılması için arazi tahsisi sözü verdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Balıkesir'de açılışlara katıldı ve çeşitli kurumları ziyaret etti. Çelik ilk olarak Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünü ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Enstitülerin tarım ve hayvancılığın geleceği açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Bakan Çelik, "Enstitülere son derece önem veriyoruz. Üzerinde titizlikle duruyoruz. Enstitülerin sayısını daha da artıracağız" diye konuştu. Hükümet olarak 81 ile üniversite kazandırılması konusunda çalışmalar yaptıklarını ve bunu başardıklarını anlatan Çelik, "Önemli mesafeler katettik. Bandırma ve Balıkesirimizde üniversite ve enstitülerimiz entegre oldu" diye konuştu. Bakan Çelik, hayvancılığın desteklenmesine yönelik yeni açıkladıkları Milli Tarım Projesi çerçevesinde, manda merkezlerinin de önem taşıdığını belirtti.


BÜTÜNLEŞME ÖNEMLİ

Enstitüye ait araziyi gezen Bakan Çelik, daha sonra Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesini ziyaret etti. Çelik, üniversite ziyaretinde, ziraat fakültesi için arazi tahsisi sözü verdi. Burada Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir'den bilgi alan Çelik, üniversitelerin özellikle Türkiye'nin ihtiyaçlarıyla bütünleşen, ihtiyaçları öngören ve buna göre gençleri geleceğe hazırlayan kurumlar haline dönüşmesi gerektiğini anlattı. Üniversitelerin, şehirlerle bütünleşmesinin önemine dikkati çeken Çelik, "Bu yönüyle fakülte sayısının çok olmasından ziyade ihtiyaç sayısı neyse ona göre şekillendirilmeli. Bakanlığımız olarak, Onyedi Eylül Üniversitesi ile ilgili bize düşen sorumluluk, görev neyse dayanışma içinde olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. Rektör Prof. Dr. Özdemir'in daha önce kendisinden yer talebinde bulunduğunu hatırlatan Çelik, "Hocam, ziraat fakültesi bir an önce faaliyete geçirilsin. Balıkesir'in, Bandırma'nın buna ihtiyacı var. Burada nitelikli gençlerimizin Türk tarımına armağan edilmesi konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum" dedi.


MİLLİ İLAÇ SANAYİ

Prof. Dr. Özdemir, ziyaretin sonunda Bakan Çelik'e, Bandırma vapurunun maketini hediye etti. Daha sonra Balıkesir'de, Gönen Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Etkin Bandırma İlaç Fabrikası'nın açılış törenine katılan Çelik, bütün dünyanın üzerinde ender hemfikir olduğu konular arasında tarım ve hayvancılığın yer aldığını söyledi. Bir süre önce açıkladıkları "Milli Tarım Projesi" ile yeni bir sürece girildiğini hatırlatan Çelik, açılışını yaptıkları Etkin İlaç Sanayi'nin de aynı zamanda milli tarımın yanında milli ilaç sanayi olduğunu belirtti. Programı çerçevesinde Gönen'den Balıkesir geçen Çelik, Balıkesir Sanayi Odası ile Valiliği ziyaret etti.


Sabah


Geri Dön