28 / 03 / 2024

Bandırma'da konut ve arsa fiyatları yükseldi!

Bandırma'da konut ve arsa fiyatları yükseldi!

Bandırma’da Emlak Danışmanlığı yapan Varan Emlak’ın yetkilisi Hayri Varan "Bandırma’da emlak piyasası göz önüne alındığında yoğun bir talep var. Özellikle arazi ve boş arsa üzerine yoğun bir talep görüyoruz." dedi.



Hızla gelişen Bandırma’yı Yakın gelecekte bekleyen sıkıntıların başını konut ihtiyacı çekiyor. Sanayileşmeyle birlikte iş imkanlarının artıyor olması, üniversitenin kurulmasıyla birlikte her yıl öğrenci sayısının artacak olması ve İstanbul’a yakın olması nedeniyle 10 yıl içerisinde bandırma nüfusunun en az 5 kat artacağı öngörülmektedir.


Durum böyle olunca zaten yerleşim alanlarının kısıtlı olduğu Bandırma’da konut ihtiyacının artacağı kaçınılmaz görünüyor.


Peki, nüfusun artmasıyla birlikte konut ihtiyacının artacak olması,  Bandırma’da ki Arsa- konut satış fiyatlarını ve kira fiyatlarını nasıl etkiliyor?


İşte bu sorunun yanıtını 11 yıldır Bandırma’da Emlak Danışmanlığı yapan Varan Emlak’ın yetkilisi Hayri Varan’a sorduk.


Varan, sanayi kuruluşlarının gelmesi ve gelecek olması, üniversitenin kurulmasının Bandırma’da konut ihtiyacını artıracağını belirterek, özelikle arsa taleplerinin çok fazla olduğunu, daire fiyatlarının iyiden iyiye arttığını söyledi. Varan konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.  “Bandırma’da emlak piyasası göz önüne alındığında yoğun bir talep var. Özellikle arazi ve boş arsa üzerine yoğun bir talep görüyoruz. Bunu Bandırma’nın şehir olarak arazi bakımından dar bir alana sıkışmış olmasına bağlıyoruz. Arazi fiyatları gün geçtikçe yükselmektedir. Bu da daire fiyatlarına yansımaktadır. Yani vatandaş şu an çok yüksek daire fiyatları görüyor. Özellikle Paşabayır bölgesindeki sıfır daireler muazzam bir yükseliş durumundadır. Arsa fiyatları da aynı şekilde yükselmekte ve metrekare başına 1000 Lira’yı geçmiş durumdadır. Bu da bir daire başına en az 100 – 150 bin liralık bir fiyat çıkması demektir. Sonuç olarak kira fiyatları da bu oranla artmış durumdadır.


Güney Marmara’nın yakın bir dönemde sanayi bölgesi olacak olması yatırım amaçlı gelen insanları da Bandırma’ya çekiyor. Özellikle son zamanlarda Bursa ve İstanbul’dan yoğun şekilde yatırımcılar geliyor. Tüm bunlar yüzden gayrimenkul fiyatları hat safhaya çıkmış durumdadır.


Ayrıca biz de faiz oranları ile satışlar doğru orantılı gider. Son zamanlarda faiz oranları da artmış durumda ve bu durum kredi ile ev alacakları olumsuz etkiliyor. Bu durum da bizde satışları düşürmektedir. Ancak dediğim gibi arsaya muazzam bir talep var. Neredeyse elimizde inşaata vereceğimiz arazimiz yok diyebilirim. Son zamanlarda kentsel dönüşüme girecek dairelerle de ilgili talepler oldukça yüksek durumdadır. Talepler daha çok bu şekildedir. Tüm bunların haricinde Bandırma gelişmekte olan bir yer ve emlak piyasasının geleceği çok iyi diyebilirim. Bandırma’da tapu sirkülasyonunda da muazzam bir artış var” dedi.


Bandırma Yaşam Gazetesi/Levent karaçay -Umut Osman Sunci


Geri Dön