18 / 04 / 2024

Batman'da gayrimenkul fiyatları yükseldi!

Batman'da gayrimenkul fiyatları yükseldi!

Batman'da konut ve arsa fiyatları yükseldi. Gayrimenkul uzmanları kentin büyükşehirlerle yarışır hala geldiğini vurguladı.



Batman'da gayrimenkul fiyatları arttı.  Gayrimenkul uzmanları bölgedeki konut fiyatlarının artmasında terör olaylarının sona ermesinin, havalimanının ve demir fiyatlarını artmasının etkisinin olduğunu kaydetti.


Batman'da, hem satın almada hem de kiralamada yüzde 30 civarında artış yaşandığı belirtildi. Kentteki konut fiyatları büyükşehirlerle yarışır hale geldi. 


Batman'da emlakçılık yapan Serkan Kılıçarslan yaptığı açıklamada "Geçtiğimiz yıllarda bin 500 proje varken şimdi bu projeler 300-400’lerde. Burada havalimanın da etkisi var. Dışarıdan gelen memurların bin 500 lira kira vereceğine daire satın almayı öngörüyorlar" dedi. 


Batman'da satılık arsa bulamamaktan yakınan Müteahhit Aydın Çapkan ise "Başka illerde müttehitler arsayı yüzde 50 kat karşılığı alırken, daireyi de 800-1000 TL’ye satıyor. Biz ise Batman’da arsayı yüzde 50 kat karşılığı alıyoruz ve daireyi zorla 250-300 arası satabiliyoruz" diye konuştu. 


Halkın kiraları ödeyecek durumu olmadığını vurgulayan Zeynep Pögekezer ise 1+1 kira fiyatlarının 800-1500 lira arasında değiştiğine değindi. Pögekezer, fiyatların bir an önce düşürülmesi gerektiğini söyledi. 


Batman Son Söz


Geri Dön