20 / 04 / 2024

İstanbul'da gayrimenkul 10 yılda avro ve borsadan çok kazandırdı!

İstanbul'da gayrimenkul 10 yılda avro ve borsadan çok kazandırdı!

Son 10 yılda fiyatı İstanbul'da gayrimenkul fiyatları yüzde 174 arttı. İstanbul gayrimenkul yatırımcısına avro ve borsadan daha çok kazandırdı. 



RE/MAX Türkiye'nin son 10 yılda İstanbul geneli ve en çok değerlenen ilçeleri konu alan araştırması yayınlandı. Anadolu Ajansı muhabirlerinden Uğur Aslanhan'ın haberine göre, son 10 yılda fiyatı İstanbul'da ortalama yüzde 174 artan gayrimenkul, yatırımcısına yaklaşık yüzde 110 getiri sağlayan borsa ve yüzde 163 değerlenen avroyu geride bıraktı. Gayrimenkulde metrekare fiyatları şu şekilde arttı;
 

  1. Kadıköy'de yüzde 291
  2. Beşiktaş'ta yüzde 288
  3. Bakırköy'de yüzde 272
  4. Sarıyer'de yüzde 259
  5. Zeytinburnu'nda yüzde 241
  6. Küçükçekmece'de yüzde 224 
  7. Bağcılar yüzde 222
  8. Maltepe yüzde 212
  9. Kartal yüzde204
  10. Ümraniye yüzde 180


 

İstanbul da gayrimenkul 10 yılda avro ve borsadan çok kazandırdı!


"Gayrimenkul yatırımı, piyasalardaki dalgalanmalara karşı güvenli bir liman" 

RE/MAX Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Gökhan Karahan, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karahan, "Altınla karşılaştırdığımızda dahi gayrimenkul, en az riskli olan yatırım aracı diyebiliriz." dedi. 


İstanbul'da gayrimenkul sektörünün hala çok cazip olduğunu belirten Karahan, "İstanbul’un eski ve yerleşik ilçelerinde yüzde 300'e yaklaşan getiri, gayrimenkul sektörünü hala çok cazip kılıyor. Üstelik Türkiye genelindeki gayrimenkul fiyatlarında da benzer bir durum söz konusu. Gayrimenkul yatırımı, piyasalardaki dalgalanmalara karşı alternatif arayan yatırımcılar için güvenli bir liman. Gayrimenkul neredeyse hiç kaybettirmeyen bir yatırım aracı iken, uzun vadede de en çok kazandıran yatırım aracı olması nedeniyle çok cazip." açıklamasında bulundu.


Karahan, bu durumun, uzun yıllardır tartışılan "Konutta balon var mı?" sorusunun yanıtının da net bir biçimde "Hayır" olduğunu gösterdiğini kaydetti. 


Geri Dön