24 / 04 / 2024

Şükrü Kızılot: Yeni yılda Bursa'da konut ve arsa fiyatları yükselecek!

Şükrü Kızılot: Yeni yılda Bursa'da konut ve arsa fiyatları yükselecek!

Vergi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından Hilton Otel'de düzenlenen toplantıda verdiği bilgilere göre, yeni yılda Bursa'daki konut ve arsa fiyatlarının çok yüksek olacağını söyledi..



Vergi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, "Yeni yılda Bursa'da konut ve arsa fiyatları çok yüksek olacak" dedi. Kızılot, Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından Hilton Otel'de düzenlenen toplantıda şirket sahipleri ve yöneticilerine güncel mali konularla ilgili bilgiler verdi. Konuşmasında emlak sektöründe yaşanan gelişmelere de değinen Şükrü Kızılot, gayrimenkul bedellerinin 4 yılda bir yeniden değerlemeye alındığına dikkat çekti. Yeni yılda emlak vergisinde artış olacağını belirten Kızılot, "Semtlere göre değişiyor ama çok ciddi oranlarda artışlar söz konusu. 

2014 yılında Bursa'daki ev, işyeri ve arsa sahipleri 2013'e kıyasla daha yüksek tutarda vergi ödeyecek. Arsa bedelleri belirlendi" diye konuştu. 


Kiracıya kötü haber 


Şükrü Kızılot, 1 Temmuz 2014'ten itibaren uygulanmak üzere gayrimenkulünü kiralayanların lehine bir düzenleme yapıldığını söyledi. Buna göre mal sahiplerinin konut ve işyerinde 10 yıldan fazla oturan kiracısını 3 ay öncesinde bir ihtarname çekerek tahliye edebileceğini anlatan Kızılot, "Önceden olduğu gibi 'Almanya'dan oğlum gelecek', 'kızım gelecek' gibi gerekçe göstermeye gerek yok. Bu konuda bir düzenleme yapıldı. Buna dikkat etmek gerekiyor" dedi. 


Kıdem tazminatı fonla düşecek 


Prof. Dr. Kızılot, kıdem tazminatı konusunda yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Kıdem tazminatında patronun sorumluluğu kalkıyor. Bunun yerine 'Kıdem Tazminatı Fonu' kuruluyor. Ödemeler de bu fondan yapılacak. Çalışanlar yönünden kıdem tazminatının fonla birlikte düşmesi söz konusu. Diğer taraftan çalışanların avantajı ise işten ayrıldıklarında kıdem tazminatı haklarının kaybolmayacak olması." 


Anonim şirket önerisi 

Şükrü Kızılot, Türkiye'de şirketlerin yüzde 85'inin limited olduğunu söyledi. Limited şirketlerin 2, anonim şirketlerin ise 5 ortakla kurulduklarını hatırlatan Kızılot, "Yeni Türk Ticaret Kanunu ile yeni bir dönem başladı. Şirketlerinizi anonim şirkete dönüştürün. Başına da profesyonel yöneticiler getirin" dedi. 



Olay Bursa


Geri Dön